Jak jednoduše tvarovat koláče. Podívejte se na video s jednoduchým návodem
Koláče jsou tradiční český druh pečiva, pocházející z Moravy. Jsou to malé kruhové nebo čtvercové kousky kynutého těsta, které jsou obvykle plněné ovocem, tvarohem, mákem nebo jinými sladkými náplněmi. Často se podávají na oslavách a svátcích.
Vytvarování koláčů může vypadat trochu náročně, ale není na tom nic těžkého. Pokud si v této fázi pečení dáme záležet, budou koláče po upečení nejen chuťově vynikající, ale i krásné na pohled. A to je důležité.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvarovat koláče
Než začneme tvarovat koláče, je nutné si dobře připravit plech.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých vytvarujeme bulky.
- Bulky opatrně naskládáme na pečicí papír spojem dolů. Je důležité mezi nimi nechat dostatek místa.
- Každou bulku lehce stlačíme dlaní tak, aby vznikla placička.
- Pomocí sklenice vytlačíme důlek doprostřed každé placky.
-
Na střed těsta naneseme náplň podle vlastního výběru. Ta může být ovocná, tvarohová, maková, nebo jakákoli jiná.
-
Nakonec koláče potřeme rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch a můžeme posypat drobenkou.
Pochutnat si na tradičních koláčích nemusíte jen na moravských hodech, masopustu nebo svatbách. S tímto návodem si je můžete připravit doma kdykoli. Neváhejte a napište do komentáře, jakou náplň máte nejraději vy. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 4 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Jak péct svatební koláčky: Poradíme vám, jaké si máte připravit těsto a náplně
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Komentáře