Jak naporcovat králíka. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Králík má křehké a libové maso. Koupit ho můžeme buď v celku nebo naporcované na jednotlivé části - hřbet, kýty, plec, bok a hrudí. Králičí maso pečeme, vaříme nebo dusíme. Hodí se k němu knedlíky, rýže i brambory.
Porcování králíka
Na kuchyňské využití králičího masa máme v receptáři mnoho zajímavých receptů. A když je náš králík v celku a potřebujeme ho nejprve naporcovat? Jak na to, poradí úvodní video. Stačí nám k tomu pouze prkýnko, kvalitní ostrý nůž a sekáček na maso.
- Nejprve odřízneme přední nohy.
- Potom odřízneme zadní část páteře.
- Hřbet naporcujeme na několik částí.
Co uvařit z králičího masa
Stehna se hodí k pečení a vykostěná se mohou připravit jako řízky. Maso ze hřbetu a kýty se používá na minutkovou úpravu. Přední půlka králíka se vaří a dusí. Játra se smaží nebo se z nich připravuje paštika. Chuť masa není příliš výrazná, proto se doplňuje česnekem, kmínem a dalším kořením.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 7 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 13 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Králík nadivoko se smetanovou omáčkou: Divoké koření mu dodá šmrnc, hotový je do hodiny a příprava je neuvěřitelně snadná
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Česká kuchyně bude opět světová! Národní kolo kuchařské "olympiády" Bocuse d‘Or se uskuteční už za necelé tři týdny v Praze
Komentáře