Jednoduše ozdobit dort můžete i transfer fólií. Poradíme, jak postupovat
Čokoládová transfer fólie je báječný vynález, který pomůže i méně výtvarně zdatným efektně ozdobit dort nebo cukroví. Práce s fólií má svá pravidla, aby byl výsledek dokonalý.
Vzorek je vytvořen z kakaového másla a my můžeme jednoduchým postupem tento vzorek přenést na požadovaný zákusek. Tuto fólii koupíme na cukrářských webech. Na výběr bývá mnoho vzorů tmavých, světlých i barevných. Velikost fólie je asi jako A4, možná o malinko větší. Fólii můžeme stříhat podle potřeby a pak s ní pracovat. Pozor, vzorek se teplem (např. i rukou) snadno poškodí. Nejvhodnější podklad, na který vzorek lepíme, je čokoláda nebo modelovací marcipánová hmota. Podklad musí být hladký.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zdobit pomocí fólie
S námi to zvládnete hned napoprvé.
- Pracujeme s tekutou, ale už ne teplou čokoládou. Může být bílá, mléčná i tmavá, ale musí být dostatečně kvalitní.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout na potřebných 25 °C za stálého míchání.
- Fólii položíme na rovnou plochu hladkou stranou dolů a vzorkem nahoru.
- Na vzorek nalijeme vytemperovanou čokoládu a rozetřeme.
- Abychom měli rovné okraje, opatrně fólii podebereme a přeneseme o kousek dál na čistou rovnou plochu. V této fázi lze fólii ohýbat a tvořit např. mašle.
- Necháme v chladnu zatuhnout.
- Pak čokoládovou vrstvou směrem ke korpusu přilepíme.
- Fólii šetrně sloupneme.
- Krájíme nahřátým suchým nožem.
Ať se práce podaří!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak temperovat čokoládu: Kvalitní, báječně křupavá čokoláda se v ruce nerozpustí
Komentáře