Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Čokoládová poleva je skvělým pomocníkem, který nám pomůže dotáhnout nejrůznější moučníky, zákusky a cukroví k dokonalosti. Její příprava je velmi jednoduchá, přesto si mnoho z nás na ni stále "netroufá". Poradíme, jak vytvořit krásně hladkou polevu.
Připravit čokoládovou polevu, to není nic složitého, přestože začátečníkům může poleva připadat jako těžká "disciplína". Doporučujeme zhlédnout názorné video. Poleva totiž není vůbec složitá a podle receptu s videem ji zvládne každý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou polevu
Postup je velmi jednoduchý:
- Nejprve si připravíme vodní lázeň. Do kastrolku nalijeme vodu a zahřejeme ji do mírného varu.
- Do misky vložíme čokoládu a začneme ji rozehřívat.
- Na 100 g čokolády budeme potřebovat 10 g kokosového oleje.
- Místo oleje lze použít také 10 g másla, ale musíme počítat s tím, že poleva bude měkčí.
- Čokoládu i olej necháme společně velmi dobře rozpustit, poleva musí být hladká.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Komentáře