Jak připravit pesto z medvědího česneku. Co do něj patří a jak ho využijeme
Pesto připravujeme z různých bylinek, ale to z medvědího česneku patří mezi nejoblíbenější. Přidáváme do něj oříšky nebo semínka. Využijeme ho do těstovin a na dochucení mnoha dalších pokrmů, včetně polévek a salátů.
Sběr medvědího česneku
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mladé svěží listy
Jen několik surovin
Jednoduchá příprava pesta
Pesto jednoduše připravíme pomocí mixéru - všechny suroviny rozmixujeme do hladka. Směs upěchujeme do šroubovací menší sklenice. Povrch zalijeme vrstvou oleje a sklenice skladujeme v chladnu. Do klasického pesta patří parmezán. Pesto s ním vydrží přibližně dva týdny, bez sýru i déle.
Jak využít pesto
Pesto se přidává do uvařených těstovin. Dochucujeme jím salátové zálivky a pomazánky - pokud nám v nich vyhovuje česneková chuť. Hodí se do vydatné zeleninové polévky nebo k upečeným bramborám na talíři. Je skvělé k rajčatovým omáčkám i na pizzu. Dokonce pestem potíráme topinky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 3 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Komentáře