Jak rychle oloupat česnek téměř bez námahy? Zkuste to podle videa
Ach, to zdlouhavé loupání česneku. Dodá jídlu tak skvělou chuť, ale oloupat ho někdy dá dost zabrat. Jak si loupání můžeme usnadnit? Vyzkoušejte náš trik s horkou vodou, díky které odstraníte slupku z česneku během chvilky a téměř bez práce.
To, že má česnek mnoho zdravotních benefitů, například podporuje imunitní systém, snižuje krevní tlak, má antibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže detoxikovat, je všeobecně známé. Bohužel dostat se k tomuto pokladu není někdy nic jednoduchého. Co takhle vyzkoušet horkou vodu? Ta totiž pomáhá rychle oddělit slupku od stroužku a usnadnit manipulaci s česnekem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Loupání česneku pomocí horké vody
Stačí jen miska s horkou vodou a česnek máte oloupaný během chviličky.
- Rozdělíme si palici česneku na jednotlivé stroužky.
- Tyto stroužky pak vložíme do misky a zalijeme horkou vodou.
- Necháme odstát přibližně minutu, delší působení nemá smysl.
- Česnek vytáhneme pomocí sítka a nyní už velmi snadno oloupeme.
S česnekem vše chutná lépe. Typicky se přidává například do bramboráků, česnekové pomazánky nebo do polévky česnečky, ale hodí se téměř do všeho.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 11 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 12 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 15 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější česnekové pomazánky. Jednohubky s nimi zmizí z talíře jako první
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Jak rychle a snadno oloupat i vydlabat velkou dýni? Když víme, jak na to, půjde to mnohem lépe, než by se dalo čekat
Komentáře