Jak se připravuje vaječná tlačenka? Báječné studené pohoštění nejen pro koledníky
Vaječná tlačenka je skvělé studené pohoštění pro návštěvu a zároveň ideální příležitost, jak spotřebovat zbytky uvařených vajec. Lahodná směs zeleniny v nálevu dodá tlačence jemnou sladko-kyselou příchuť.
Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec po Velikonocích. Krásně barevnou tlačenku krájíme na silnější plátky a vychutnáváme s čerstvým pečivem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vaječnou tlačenku
Na tuto lahůdku budeme potřebovat: 6 vajec uvařených natvrdo, dále 2 vrchovaté lžíce majonézy, 1 sklenici zeleninové směsi Moravanka, 1 menší cibuli, 100 g šunky, 1 sáček želatiny ( na vaječnou tlačenku), sůl a pepř.
- Nejprve si nakrájíme na kostičky vajíčka, šunku, cibuli a také celou zeleninu z Moravanky. Nálev ze zeleniny nevyléváme, použijeme ho do želatiny.
- Nyní připravíme želatinu na tlačenku podle návodu na přebalu. Do želatiny přilijeme také nálev ze směsi Moravanka a necháme chvíli zchladnout.
- Do hotové směsi přimícháme nakrájená vejce, šunku a zeleninu. Přidáme ještě majonézu a podle chuti osolíme i opepříme.
- V posledním kroku směs nalijeme do nádoby vyložené potravinářskou fólií (např. srnčí hřbet) a odložíme do lednice k dostatečnému vychlazení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře