Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit špagety carbonara? Jak na to, aby byly dokonale krémové a chutné
Zdroj: Top recepty

Špagety Carbonara jsou chutný, sytý a velmi jednoduchý pokrm, na který je třeba pouze několik základních surovin. Do klasických italských špaget nesmíme zapomenout italskou panchettu i parmezán.

Špagety carbonara jsou velmi jednoduchý a lahodný pokrm, hotový doslova během několika minut. Setkat se můžeme také s receptem na špagety ala carbonara, ve kterém je pro zjemnění přidaná smetana, ta se ovšem v tradičním italském receptu nepoužívá.

Carbonara podle italského receptu

Na tento recept potřebujeme špagety, 200 g italské pancetty (případně lze nahradit anglickou slaninou), 3 vejce, 1 stroužek česneku, olivový olej a také parmezán.

  1. Nejprve si přivedeme vodu k varu a uvaříme špagety "al dente". Vodu ze špaget necedíme úplně všechnu, ponecháme je mírně namočené.
  2. Na pánev přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájenou pancettu a stroužek česneku v celku, který rozmáčkneme nožem, aby se uvolnilo aroma. Jakmile bude pancetta opražená, je čas přidat uvařené špagety a vše promíchat.
  3. Nyní si v misce rozkvedláme vejce s parmezánem, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vody z uvařených špaget, ta zajistí (díky škrobu), že budou výsledné špagety vizuálně lesklejší.
  4. Pánev odstavíme z plamene, do špaget vlijeme směs vajec a všechno promícháme, aby směs dokonale obalila všechny špagety. Nyní zbývá jen špagety ozdobit parmezánem a podávat.

Carbonara si můžete připravit také podle tohoto názorného videonávodu. Napište nám do komentářů, jak se vám tradiční italské jídlo povedlo. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více