Jak udělat budapešťskou pomazánku? Retro pomazánka z tvarohu je stále populární
Budapešťská pomazánka patří mezi nejoblíbenější tvarohové pomazánky. Běžně je k dostání v obchodních řetězcích, ale co si ji tentokrát připravit doma? Stačí nám několik základních ingrediencí.
Jak připravit základní budapešťskou pomazánku
Budapešťská pomazánka je nestárnoucí klasikou, která neztrácí na své oblíbenosti. Přitom její příprava je opravdu snadná a rychlá, navíc ingredience na ni můžeme mít běžně v domácnosti. Snadno ji připravíme pro neočekávanou návštěvu, nebo když zkrátka nevíme, do čeho se zakousnout.
- Základem pomazánky je tvaroh, který vyšleháme společně s kouskem změklého másla, případně trochou mléka či smetany, v jemný krém.
- Do tvarohového základu vmícháme nadrobno nakrájenou sterilovanou kapii, nakrájenou cibuli, sůl a mletou papriku. Pomazánku můžeme vylepšit najemno nakrájenou zelenou natí, např. lahůdkovou cibulí či pažitkou.
- Připravenou pomazánku necháme přibližně hodinu odležet v lednici a poté ji podáváme s čerstvým pečivem, dozdobenou zelenou natí či oblíbenou zeleninou.
- Pokud chceme pikantnější chuť, pak do pomazánky použijeme pálivou papriku, jinak postačí sladká paprika.
- Tip : Namísto nakládané kapie si můžeme sami doma červenou papriku do pomazánky upéct.
Názorný postup přípravy budapešťské pomazánky
Nejlepší je vše vidět na vlastní oči. Proto abychom vše viděli názorně, podívejme se na následující krátké video s přípravou budapešťské pomazánky:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Věnečky výborné
Přidáno před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 5 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 6 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Komentáře