Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Houskové knedlíky jsou naší jedinečnou přílohou k omáčkám, gulášům, k zelí i špenátu, často společně s masem, někdy i sojovým. Naši strávníci ocení především domácí knedlíky, zvlášť když jsou pěkně kypré a chutnají tak, jak mají.
Na knedlíky určitě známe mnoho receptů a jejich správné kyprosti dosáhneme několika základními způsoby. Hned po uvaření je nakrájíme na plátky, dobrým pomocníkem je kráječ knedlíků, a buď je brzy spotřebujeme, nebo co nejdříve zamrazíme na pozdější použití.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakypřit houskové knedlíky?
Houskové knedlíky kypříme obvykle některým ze tří postupů:
- K nakypření můžeme použít droždí, a to buď čerstvé nebo sušené. Při použití droždí počítáme s dostatečným časem na kynutí těsta.
- Pokud hledáme snadný recept a knedlíky potřebujeme mít rychle uvařené, dobře nám poslouží kypřící prášek do pečiva. Nejprve prášek promícháme s moukou a pak teprve přidáme ostatní suroviny. Knedlíky vaříme ihned po zadělání těsta, žádné čekání není potřeba.
- Další možností, jak knedlíky nakypřit, je přidat do těsta sníh z bílků. Slouží především pro kypření knedlíků vařených v ubrousku (karlovarský, vídeňský) a knedlíků hrnkových. Tyto knedlíky vaříme ihned po zpracování těsta, stejně jako knedlíky s práškem do pečiva.
Jak udělat karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík působí na pohled velmi atraktivně kvůli mozaikovitému vzhledu, který se projevuje na řezu. Je to díky úhledně nakrájenému pečivu (rohlíkům z předešlého dne) a jemně nakrájené zelené petrželce. Pokud se na tento knedlík chystáte poprvé, doporučujeme nejprve zhlédnout názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 8 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet knedlíky, aby vypadaly co nejlépe? Můžeme použít kráječ i pevnou nit
Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Komentáře