Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach a vrhnout se do vaření podle našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,61 g |
Tuky | 26,42 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,86 g |
Sacharidy | 281,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2021 20:49
zizala: já je vařila v utěrce. Přeci jenom, folie je lepší.
10. 5. 2021 07:08
casino: Tu práci s ubrouskem nebo fólií si vůbec nedovedu představit! Je to tradiční postup, já vím, ale já se naučila podle kuchařky Frekvence 1 takový moderní, rychlý. Nakrájené oschlé pečivo pokropím tekutinou (voda, mléko nebo půl na půl) rozmíchanou s vejcem, solí a případně troškou rozpuštěného másla. Pak posypu hrubou moukou (nebo dětskou krupičkou, případně přidám petrželku), zlehka promíchám a dělám kouličky velikosti tenisáků, které jen lehce smáčknu, aby držely pohromadě. Vše odměřuju na lžíce nebo hrnečky, nemusí to být až zase tak na gram přesné. Vařím na PÁŘE (nepřevaří se). Po uvaření rozkrojím na poloviny. U nás doma se kynuté houskové knedlíky nedělaly, tak mi tyhle maximálně vyhovují. Pokud se rohlíky připraví den předem, jsou knedlíky našup hotové a kouličky vypadají dobře.
9. 5. 2021 12:00
jarda Kadic: To dělám dost často u všech receptů
28. 4. 2020 19:44
oring:
U nás se kulatý knedlík vaříval v utěrce a také na dva úvazky a posléze se bez vytahování jeden špagátek přestřihl
***
Dávám méně pečiva...
No, tady ale ta titulní fotečka odpovídá množství použitého pečiva, že
U nás se kulatý knedlík vaříval v utěrce a také na dva úvazky a posléze se bez vytahování jeden špagátek přestřihl
***
Dávám méně pečiva...
No, tady ale ta titulní fotečka odpovídá množství použitého pečiva, že
28. 4. 2020 16:54
A ještě malé usnadnění. Nevážu knedlíky před vařením, jen skroutím konce fólie a zahnu je pod knedlík. Při vaření se sami povolí a není třeba je vyndávat a rozvazovat
6. 2. 2020 18:26
Je vynikající. Jakmile jsou v Albertu zlevněné "gumové" rohliky, nebo někde chlebičkové veky, nakupujeme a vaříme do zásoby. Dobře se mrazí a tak bez úhony přečkají dlouhou dobu.
7. 12. 2016 13:35
zizala: To se nevylučuje. Opravdu si pamatji, že jako dítko či velmi mladý muž, jsem několikrát měl k věpřové se zelím překrojené bábovičky z horčičáků. Byly hodně pracné, a proto vzácné.
21. 9. 2016 15:04
Dnes jsem ho vařil,jen misto hr.mouky jsem dal dětskou krupičku
12. 12. 2015 02:55
VŠEM DOPORUČUJI DO SMĚSI JEŠTĚ PŘISYPAT HRST NASEKANÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ :) JE TO TOP! KNEDLÍK JÍME DOMA JEN TAK SAMOTNÝ A KLIDNĚ ZA STUDENA
2. 12. 2015 13:53
beda venerabilis: V dávných dobách před potravinovou fólií se tyto knedlíky vařily v látkovém ubrousku
2. 12. 2015 13:11
V dávných dobách před potravinářskou folií se karlovarský knedlík naplnil do sklenic od hořčice (tehdy univerzální "české sklo"), ty se nastavěly do kastrólu, a vařilo se asi jako při zavařování.
Jeho hlavní výhodou ovšem je, že použitá mouka může být i HLADKÁ (!). Takže steskem po domově stižený Čech si ho může připravit i na druhé straně světa, kde o hrubé mouce nikdy neslyšeli.
Jeho hlavní výhodou ovšem je, že použitá mouka může být i HLADKÁ (!). Takže steskem po domově stižený Čech si ho může připravit i na druhé straně světa, kde o hrubé mouce nikdy neslyšeli.
9. 10. 2014 03:29
takota@centrum.czDěláme už ten knedlík doma hodně let a folii vždy na málo místech propícháme vidličkou knedlík je vláčnější ne tak suchý.
12. 9. 2014 22:24
petra : Dají se vařit i v parním hrnci
12. 9. 2014 22:03
chci se zeptat daly by se vařit v parním hrnci,nebo jdou vařit pouze ve vodě?
27. 8. 2014 00:09
Výborné!! Dnes jsem dělala úplně poprvé- jsem začínající kuchařka a povedly se! Moc děkuji za detailně popsaný recept!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 3 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 26 minutami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 27 minutami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 37 minutami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 38 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 2 hodinami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 5 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 5 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 5 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvarovat knedlík. Stačí správně použít fresh fólii
Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Další recepty
Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarsky knedlik ve folii karlovarský knedlík recept recept na pravé karlovarské knedlíky karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii karlovarské knedlíky vařené ve folii nejlepší karlovarský knedlík karlovarský knedlík video recept na karlovarský knedlík recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík z rohlíků karlovarský knedlík prostřeno knedlík karlovarský karlovarsky knedlik v pare karlovarský knedlík recept video karlovarský knedlík recept prostřeno karlovarské knedliky domácí karlovarský knedlík karlovarký knedlík recepty karlovarský knedlik
Suroviny: rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl
Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM6O
58 názorů