Jak uvařit vánoční rybí polévku? 5 kroků k výtečné polévce pro sváteční chvíle
Rybí polévka je tradičním vánočním jídlem a nesmí chybět u štědrovečerní večeře. Je více možností, jak ji uvařit, dochutit a zahustit. V následujícím článku si řekneme, jak vánoční rybí polévku připravit.
Rybí polévka, podávaná při štědrovečerní večeři, má u nás dlouhou tradici. Je symbolem českých Vánoc. Kapr, který se připravuje nejčastěji, představuje plodnost, hojnost a bohatství. Vánoční rybí polévka je také symbolem rodinné shody a spolupráce, protože se při jejím vaření může zapojit celá rodina.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vánoční rybí polévku
Oproti jiným polévkám není ta rybí časově náročná na přípravu.
- Z rybí hlavy, kostí, ploutví, odřezků a kořenové zeleniny si připravíme vývar. Není třeba ho vařit dlouho, stačí 30–45 minut.
- Polévku přecedíme, obereme maso a nakrájíme zeleninu.
- Zeleninu a maso vrátíme zpět, můžeme dochutit pepřem, muškátovým oříškem nebo zázvorem.
- Polévku lze zahustit jíškou, rozmixovanou kořenovou zeleninou nebo jikrami a mlíčím.
- Na talíři zdobíme opraženou houskou.
Pokud jsme vás navnadili, můžete se inspirovat naším videoreceptem a připravit rybí polévku podle něj. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 4 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Komentáře