Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Česnek nesmí chybět v naší kuchyni. Pokrmům dá skvělou chuť a snadno se skladuje v suchém a vzdušném prostředí. Stroužky můžeme také mrazit nebo naložit do soli či oleje. Vyzkoušejme jednoduché způsoby uchování česneku.
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o jejich trvanlivost, raději stroužky oloupeme a jednoduše zamrazíme - odebíráme pak podle potřeby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Naložený česnek v oleji
Naložený česnek v soli
Sušený česnek
O tom, jak skladovat čerstvý česnek (v palicích), pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 11 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře
13. 8. 2022 15:34