Ryby na grilu: Máme pro vás 3 rady, jak poznat kvalitní mraženou rybu vhodnou ke grilování
Grilování mražených ryb provází často obavy z toho, abyste nesáhli při jejím výběru vedle. Už nikdy nesáhnete, máme pro vás tři rady, na co se u mrazáku v prodejnách zaměřit. Díky tomu vás už nečeká žádné nepříjemné překvapení.
Grilování mražených ryb má svá dvě úskalí - jak vybrat kvalitní mraženou rybu a jak ji správně rozmrazit. Buďte si jisti, že díky následujícím radám vyberete z mrazáku vždy tu správnou, a to nejen na grilování.
- Kvalitní ryby jsou mraženy bezprostředně po výlovu, ještě na moři. Výrobci tento údaj vždy uvádějí na obalu, pokud tomu tak je.
- Také pozor na datum výroby, nemělo by být starší 3 měsíců. Starší kousky už nejsou tak pevné a můžete být zklamáni z jejich "blátivé" konzistence po rozmražení.
- Pokud na rybu přes obalový materiál vidíte, neměla by být pokrytá krystalky ledu. Znamenalo by to rozmražení a následné opětovné zmražení ryby, což je nežádoucí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Teď už vám nic nebrání v tom, abyste si začali užívat i samotný výběr ryb, namísto hlavy plné obav, zda-li budete mít šťastnou ruku. Podle následujícího video-receptu můžete také vyzkoušet přípravu skvělého pstruha.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
U moře si snadno koupíte a připravíte čerstvé ryby. Poradíme, jak postupovat od nákupu až k tepelné úpravě
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře