16 receptů, do kterých využijeme méně oblíbená masa: Zamilujete si je?
Každá část zvířete po porážce se dá nějakým způsobem zpracovat. Naše babičky to uměly a dokázaly vytvořit jídla, která byla chutná a vydatná. Jejich dovednosti pomalu upadly do zapomnění spolu s chybějící nabídkou takového masa v obchodech.
Masem, které není v současné společnosti příliš oblíbené, jsou obecně vnitřnosti a jiné neobvyklé části zvířat. Přesto jsou pamětníci, kteří si na pokrmy z nich vzpomínají a nemají s jejich přípravou a konzumací problém. S některými z nich vás seznámíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Játra na cibulce
- Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem
- Smažená sezamová slezinka
- Mozeček se sýrem
- Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou
- Kadlíkovy řízky z vemínka
- Pikantní dršťková polévka
- Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou
- Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi
- Vepřové plíčky na smetaně
- Guláš z býčích žláz (koulí)
- Vepřové srdce na kari
- Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích
- Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
- Přírodní karbanátek v bránici
- Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
1/16
1/16
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 16 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Komentáře