Proč se dává pivo do těsta? Nejčastěji ho přidáváme do těst na rohlíky
Těsta s pivem jsou velmi oblíbená, pivo používáme především při pečení závinů a rohlíků. Rozdíl pocítíte také v tom, jaké pivo zvolíte. Světlé je jemně nahořklé, ale tmavé dodává pečivu karamelovou příchuť.
Pivo chuť pečiva nijak znatelně neovlivňuje, ale při delším skladování ji zvýrazní. Pivo je označováno za superpotravinu. Kromě popíjení tohoto zlatavého moku se dá využít nejen do těst, ale také při vaření, pečení a ve studené kuchyni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu slouží pivo v těstě
Máme pro vás několik postřehů a zkušeností.
- Pivo krásně a rychleji nakypří těsto, protože obsahuje kvasnice. Pivní těsta jsou různorodá – pivo využijeme na tyčinky a preclíky, sladké i slané záviny, rohlíky, chleba, ale také na nejrůznější moučníky včetně lívanců.
- Pivní pečivo je jemnější, nadýchanější a má křupavější kůrku.
- Pokud použijete tmavé pivo, bude pečivo tmavší a jeho chuť výraznější než obvykle. Tmavé pivo, které obsahuje více cukrů a zanechává po sobě karamelový nádech, se hodí hlavně k sladkému pečení.
Veškerý alkohol se pečením vypaří, proto se nemusíte bát pivní rohlíky dát i svým dětem.
Vyzkoušejte pivní čokoládový dort podle video-receptu níže a zanechte nám v komentářích vaše dojmy z jeho chuti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 5 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře