Dozrávající šípky se dají zužitkovat různými způsoby. Vyzkoušejte nejoblíbenější z nich
Podzim nám nabízí své bohatství, které můžeme zužitkovat v naší kuchyni. Jedním z pokladů, které se nám v přírodě naskýtají, jsou dozrávající šípky. Snadno se suší a dají se použít na přípravu čaje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchá vitamínová konzerva
Část nasbíraných šípků využijeme na jednoduchou vitamínovou "konzervičku". Misku šípků očistíme od stopeček a zaschlých kalichů. Potom je dobře omyjeme na cedníku. Následuje nejpracnější část přípravy - plody rozpůlíme a vydlabeme z nich droboučké pecičky. Dá to více práce, takže si k tomu můžeme pustit třeba pěkný film.
Jak vitamínovou konzervu vyrobit
Vydlabané půlky šípků posypeme krystalovým cukrem - na plný talíř šípků přibližně 10 lžic cukru. Směs přikryjeme miskou a necháme v chladu čtyři nebo pět dnů. Během té doby šípky mírně změknou a půjdou dobře rozmixovat. Poté je uložíme do malých skleniček (od dětské výživy). Vršek posypeme troškou cukru a skleničky uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Komentáře