Jak se strouhá na struhadle ve stylu julienne. Jde o specifický způsob přípravy zeleniny
Julienne je krájení zeleniny na tenké hranaté proužky. Existují struhadla, která nám takovou práci usnadní. Můžeme s nimi připravit tenké hranolky zeleniny, které jsou stejně silné, což je nejen vhodné pro tepelnou úpravu, ale také potěchou pro oči.
Mohlo by vás zajímat
Jakou zeleninu použijeme na julienne
Jak se strouhá julienne na struhadle
- Krátké nudličky nastrouháme tak, že zeleninu přiložíme kolmo ke struhadlu. Jsou vhodné k zavaření do dětských polévek a příkrmů.
- Střední nudličky vytvoříme sklonem mrkve ke struhadlu v úhlu 45 °. Použijeme je do salátů a do zeleninových nebo masových polévek.
- Dlouhé nudličky strouháme po celé délce zeleniny. Vzniknou dlouhé proužky, které se hodí do orientální kuchyně, do jarních závitků, ale i do tortill.
V našem videu můžete vidět, jak se krájí julienne:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 13 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 22 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Na zeleninové špagety potřebujete jen jednu vychytávku. Ty nejlepší vyrobíte z cukety, brambor nebo červené řepy
Jak ozdobně nakrájet zeleninu? Krásnou a jedlou dekoraci zvládnete během chvilky
Komentáře