Den francouzské bagety
Národní den
Kdo by nemiloval dokonale křupavé francouzské bagety. Její den připadá na 21. března, což je ideální příležitost zkusit doma z trouby vytáhnout tuto pochoutku se zlatou kůrkou a měkkou střídkou, která může vypadat a chutnat jako ta pravá z francouzského pekařství. Nebojte se vyzkoušet doma připravit jeden z nejlepších vynálezů francouzské kuchyně.
Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka s bublinami nemá prostě chybu. Jak si upéct bagetu jako z Francie jsme vám radili v článku 8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě, ve kterém se dočtete, jak je důležitý výběr správného druhu mouky i správně rozehřátá a napařená trouba. Bagety můžete zkusit také podle receptu na starofrancouzské bagety či podle následujícího videonávodu.
Jak na francouzské bagety
Na webu Toprecepty.cz najdete také recept, jak na francouzské bagety jen ze čtyř surovin – hladké mouky, soli, sušeného droždí a vody. Aby pečivo správně křupalo, je třeba také znát, jak připravit kvásek z droždí.
V našem seriálu Pečeme s Ivou, jsme se dozvěděli, že delším kynutím získají bagety úžasnou chuť. Tím, že část mouky, vody a trochu droždí rozmícháme a necháme delší dobu kvasit ještě před samotným zaděláním těsta, se mohou totiž všechny chutě budoucího pečiva plněji rozvinout.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den francouzské bagety?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě: Důležitý je druh mouky i správně rozehřátá a napařená trouba
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená