Světový den pečení
Světový den pečení se dříve slavil 17. května, což ne vždy vycházelo na den volna a lidé neměli na pečení čas. A tak byl zvolen termín třetí květnové… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Světový den pečení se dříve slavil 17. května, což ne vždy vycházelo na den volna a lidé neměli na pečení čas. A tak byl zvolen termín třetí květnové… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
V kalendáři najdete svátek rumu hned dvakrát. Kromě Světového dne rumu, o jehož založení se zasloužil teprve nedávno redaktor World Rum Guide Paul… Číst dál
Historie bramborových hranolků sahá až do 18. století, kdy se v Belgii začaly poprvé vařit tenké plátky brambor. Tyto kousky brambor nabídli… Číst dál
Jedná se o malou želatinovou sladkost v podobě medvídka, kterou si dopřáváme jako drobnou pochoutku, svačinku nebo jako součást moučníků třeba na… Číst dál
Třešně jsou ovocem, které představuje sladkou chuť léta. Jejich křehká dužina, šťavnatost i výrazná sladká chuť jsou pro nás obecně neodolatelné.… Číst dál
Tradičně byl za pravý kaviár považován jen kaviár z divoce žijících jeseterovitých ryb – konkrétně z vyzy velké (belugy), z jesetera ruského (ossetry… Číst dál
Den kyselých bonbonů je určený k oslavě jedné z nejoblíbenějších sladkostí na světě. Kyselé bonbony jsou známy svou jedinečnou kombinací sladkých a… Číst dál
Párek v rohlíku je typický pokrm rychlého občerstvení. Sestává z ohřátého párku, který může být též grilovaný a pečiva, do kterého je uzenina vložená… Číst dál
Lízátko je sladkost určená k olizování nebo sání. Sladká část lízátka je obvykle připevněna na plastové nebo papírové tyčince, zatímco větší varianty… Číst dál
Nezdravých jídlech jsou plné fast foody, i v naší databázi najdete plno nezdravých receptů. Protože často platí jednoduchá rovnice, co je nezdravé,… Číst dál
Bez zmrzliny se neobejde žádný krásný letní den, mlsají ji rády děti, ale i dospělí. Ať už ovocná kopečková, točená smetanová, nebo rovnou celý… Číst dál
Tropické ovoce mango má skvělou chuť, navíc obsahuje také spoustu vitamínů a minerálních látek. Jeho konzumace tedy nejen uspokojí naše chutě, ale… Číst dál
Pokud byste dělali průzkum mezi milovníky zmrzliny, jaká je jejich nejoblíbenější příchuť, často byste se dočkali odpovědi, že právě vanilková. A… Číst dál
Běžné druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Tento destilovaný alkoholický nápoj pochází z Mexika, za jeho objevem však nestáli původní… Číst dál
Den Drive-thru slouží jako připomínka toho, že jsme se nesčetněkrát spolehli na tuto důmyslnou inovaci, která uspokojuje naše chutě a potřeby, aniž… Číst dál
Recepty na osvěžující kávové koktejly přijdou v létě vhod. Zaprvé vás zchladí a za druhé dodají energii. Navíc jsou dobře stravitelné. Ráno se k… Číst dál
Crème Brûlée, jak už název napovídá, je s největší pravděpodobností produktem francouzské kuchyně. Název tohoto pokrmu je možné přeložit spojením… Číst dál
Mléčnou čokoládu využijeme v řadě receptů. Uplatníme ji třeba při vytváření sladkého dortu s čokoládou, skvěle chutnají také americké jednoduché… Číst dál
Lasagne je možné stejně jako ostatní těstoviny připravit na mnoho způsobů. Společné jim jsou jednotlivé vrstvy těstovin prokládané různými surovinami… Číst dál
Cheesecake najdete v nabídce snad každé cukrárny široko daleko. Pravý cheesecake má svůj původ v New Yorku, kde spatřil světlo světa na počátku 20.… Číst dál
Avokádo má v kuchyni velmi pestré využití, jde o velmi všestrannou ingredienci. Můžete si jej vychutnat ve slaných pokrmech, ale i salátech či… Číst dál
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 20 Další
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
3 zelené jarní polévky báječně chutnají: Jemná z kopřiv s cibulkou, rychlá ze špenátu s česnekem a svěží z chřestu s hráškem
FARM FOOD FESTIVAL PŘEROV 2017
5 nejlepších romantických snídaní do postele: Vaječné košíčky, sladké vafle nebo zapečené croissanty s malinami zkrásní celý den