Rizoto v tlakovém hrnci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 021 kJ / 2 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,48 g |
Tuky | 78,97 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 415,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.
Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2010 21:01
Marundo, jsem moc ráda, že chutnalo
21. 2. 2010 13:02
miszo, dnes jsem vařila, tak dobré rizoto jsem strašně dlouho nejedla. A jak je to rychlé. Dělala jsem přesně podle receptu. A vůbec nebylo rozvařené, ani jsem nemusela dodělávat. Hned se mohlo dávat na talíř. Jdou mi i tvarovat kopečky - to mi nikdy nešlo. Tak rizoto v tlakovém hrnci vřele doporučuji. Taky tu mám své rizoto, ale pečené v troubě, to se ale musí hlídat a přilívat voda. Teď budu dělat jen tohle. A moc Ti za to děkuju. Fak supr
16. 2. 2010 20:57
Podporuji dalším bodíkem nápad použít tlakový hrnec. Denis Papin byl génius. Jeho vynález používám jak jen můžu, a ne jen z důvodu úspory času.
12. 2. 2010 09:13
rizoto je u nás v oblibě a i "mazlavá" podoba u nás na dračku jde, nápad v TK uvařit já jdu 3.bodíkem podpořit
12. 2. 2010 07:28
Miszo, posílám bodíka, protože my "mazlavé" rizoto milujeme...a určitě je to bezva nápad v tlakáči...určitě vyzkouším...
11. 2. 2010 22:58
jé já miluju rizoto a tohle určitě zkusím, nebaví mě pořád hlídat, jestli je už hotová.... nějak ji mám vždy suchou a nic moc. Tohle může být fakt dobré. Ukládám a dávám
11. 2. 2010 20:26
Bibinko, jasně každému chutná něco jiného, to rizoto až tak mazlavé není Je posypané sýrem, který jsem nedopsala a proto tak ta fotka působí
11. 2. 2010 19:42
prave rizoto je trosku mazlave,ak by nebolo,je to len zeleninova ryza.. chyba mi v tom syr ale ten si doplnim uz individualne ja, inak fajn recept, netreba na to davat prilis pozor
11. 2. 2010 19:37
Miszo, já ti teda nevím, ale mně to připadá hodně mazlavý. Máme rádi rizoto sypké a to je uvařené raz-dva, tak proč ho vařit ještě v tlakáči. Nic ve zlém,ale já bych ho takhle dělat nemohla a to je můj problém
11. 2. 2010 19:19
Já nechávám hrnec zchladit pod studenou vodou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 minutami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 18 minutami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 29 minutami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 32 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 36 minutami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 43 minutami
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 2 hodinami
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci
Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda
Rizoto v tlakovém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyJK
55 názorů