Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 404 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 32,38 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 983 mg |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 33,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2020 17:46
Sandra: Poradím vám-používám vykrajovátko na kuličky na brambory-budete mít všechny kuličky stejné
27. 9. 2013 10:01
dortu
27. 9. 2013 10:00
vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotu
30. 1. 2013 13:33
ano, nejlepší
8. 6. 2012 13:36
prostě klasika. Co dodat... Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...
12. 5. 2012 11:13
super knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikající
10. 5. 2011 13:15
Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku
26. 4. 2011 17:53
Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnali+Bodík a fotku přidávám
10. 4. 2010 09:13
No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.
25. 1. 2010 16:08
Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...
19. 1. 2010 15:24
Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená.
19. 1. 2010 11:18
Klasika , která nikdy nezklame, posílám 2.bodík
18. 1. 2010 15:15
Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.
30. 11. 2009 18:13
můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?
16. 11. 2009 14:38
mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Losos ve smetanové omáčce s medem
Jajavv uvařil před 6 sekundami
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 40 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 1 hodinou
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 1 hodinou
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 12 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 12 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 13 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar
4 časté chyby při vaření polévek: Špatné dochucení i rozvařená zelenina
Další recepty
Tématické fráze: hovězí polévka z vývaru polevka s jatrovymi knedlicky játrové knedlíčky do polévky hovězí polévka v tlakovém hrnci hovězí polévka polevka s jatrovymi knedlicky recept hovězí polívka polévky recepty hovezi polevka s knedlicky hovezi polevka recept veprovy vyvar hovězí consome kuřecí vývar podle pohlreicha hovězí consomé recept consomé recept knedlíčky do polévky vývar v tlakovém hrnci polevka hovezi vyvar consomé hovězí vývar polévka
Suroviny: přední hovězí, mrkev, celer, petrželka kořenová, sůl, pepř mletý, cibule, nudle vlasové, nať petrželová, játra vepřová, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, nať petrželová
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
23 názorů