Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Vyzkoušejte ji v pečeném moučníku z tvarohového těsta s pokrájenou rebarborou ochucenou skořicí a drobenkou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,44 g |
Tuky | 188,28 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2023 10:22
maryje12: Zdravím, no vidíte, možná se loupat nemusí- podobně jako žampiony... povrch rebarborových řapíků je takový vláknitý, tak předpokládám, že je to kvůli konzistenci.... Dnes jdu tento moučník také péci a zkusím neloupanou variantu jako vy- vždyť trocha vlákniny navíc je jen k dobru, ne?!
26. 5. 2023 11:19
Protože jsem rebarboru nikdy nejedla, ani jsem nevěděla, že se má loupat. Takže na koláč i s jahodami jsem dala asi 1x1 cm kousky. Neoloupané. Koláč byl vynikající a že byla rebarbora neoloupaná, vůbec nikdo nepoznal. Všem velmi chutnalo…
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
17. 6. 2018 12:14
Včera jsem upekla s rebarborou a je to super
5. 4. 2013 09:53
Vyzkoušela jsem tento koláč - dělala jsem z 1/3 těsta do malé koláčové formy a použila jsem různé druhy ovoce, co mám v mrazáku - jahody, maliny, borůvky a meruňky. Je naprosto vynikající, tvarohové těsto bez mouky je úžasné.
29. 5. 2011 11:36
Terezko, moc děkuji jak za povedenou fotku s povedeným moučníkem a za milá slůvka chvály
29. 5. 2011 09:13
Ivulinko , včera jsem pekla Tvůj koláč a je opravdu úžasný . Hrozně šťavnatý díky rebarboře, nadýchaný a vláčný . Dovolila jsem si přidat obrázek a bodíkuju +14.
17. 4. 2011 15:01
Martinko, děkuji za přidanou fotku a jsem ráda, že chutnalo
17. 4. 2011 12:16
Výborný koláč, dělala jsem ho s jahodami a meruňkami.
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík
29. 5. 2010 17:55
Jani supééér, jsem ráda, že se zadařilo, že chutná a taky za fotku, díky.
29. 5. 2010 16:09
Takže upečeno a moc dobré!! Přidala jsem ještě zbytek švestek, co jsem měla v mrazáku a musím říct, že je to luxusní!! Přidávám foto
29. 5. 2010 09:50
Tak já asi skočím pro tvaroh, jak to tak vidím!! Rebarboru mám v mrazáku a myslím, že to bude super mňamka, vypadá to tak šťavnatě
29. 5. 2010 08:22
ivulinko, zmátl mě název, ale už je v oblíbených, a posílám bodík+
28. 5. 2010 23:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 38 minutami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 14 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 16 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 4 minutami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 10 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 10 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 11 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 11 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 12 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 13 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejchutnějších moučníků z rebarbory: Osvěžující a kyselkavé moučníky na mnoho způsobů
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Další recepty
Tématické fráze: rebarbora recepty lívanec na plech lívanec livan rebarbora recept lívan na plech recepty z rebarbory ovocný lívan lívance s rebarborou tvarohový lívan tvarohové knedlíky s rebarborou kynutý lívan na plech lívanec s drobenkou kynutý lívan kynutý lívan se švestkami plech na livance knedlíky s rebarborou recept rebarbora kynuty livan s ovocem lívance na plech
Suroviny: tvaroh, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, krupice dětská, mléko, rebarbora, skořice, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
13 názorů