Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.
Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2014 16:57
Pavlina: máte pravdu
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
22. 1. 2014 16:25
Pavlina: Já si myslím,že kvůli focení je to naaranžováno bez výpeku,na čistém pekáčku.Bez šťávy by se totiž určitě nepovedla tak pěkná barva výpečků.Takže já to hodnotím kladně,ať si myslí ,kdo chce co chce a knedlik z Penny by vypadal taky jinak,asi máš vlci mlhu.
22. 1. 2014 16:08
Jako ty vypecky na tom obrazku jsou silene,suche,zadny sos,knedlik z penny nebo odkud. At se na kritiku nikdo nezlobi,ale ja bych to nejedla uz od pohledu. Nerikam ze jsem lepsi atd kucharka,ale takto to urcite vypadat nema
4. 11. 2013 13:53
Popravdě už minimálně 1,5 roku jsem nepřidávám recepty. Nelíbí se mi, jak spousta lidí hanebně kritizuje recepty. Takže si myslete co chcete. Tzv. komu se to nelíbí ať si pr... políbí. Je to zbytečná práce a nakonec se najde stejně nějakej ...., kterej vždycky dokáže podělat každou radost. Já si to dělala i pro sebe, abych měla seznam svých receptů a mohla rychle juknout na ingredience a nebo si půjčit recept někoho jinýho. Není špatný říct, že to někomu nechutná, ale není potřeba kohokoliv ponižovat. A ať už na tohle reaguje kdo chce, tak odpovídat nemíním!
2. 11. 2013 16:32
zizala:Já bez grilovacího koření neudělám ani bábovku bola to nadsázka drahá žižalka
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
2. 11. 2013 16:19
kokocka: No, jestli taky dáváte na klasické výpečky grilovací koření, tak je Vaše sebekritika namístě
2. 11. 2013 16:15
Cleric: máte pravdu a jste jedinečný svým světonázorem, jistě umíte vařit nejlíp na světě, můžete mi prosím zaslat svou podepsanou fotografiivystavím si ji v kuchyni a vždycky, když budu mít nejapný nápad něco vařit, tak se na Vás podívám a uvědomím si, že to neumím a nechám toho zavčasu, abych neuvařila nějaký blevajz a nedala do toho grilovací koření
2. 11. 2013 13:05
U nás dnes také byli výpečky
8. 8. 2013 21:50
Míla: souhlasim jinak to jsou susene vypecky holt v modernich cechach tezko hledat nekoho kdo umi opravdu varit
8. 8. 2013 21:49
grilovaci koreni= MSG(monosodium glutamate)= Glutaman Sodny= Excitotoxin
12. 12. 2012 14:33
maso je měkoučké.
25. 11. 2012 22:29
dnes jsem vařila s Vaší pomocí přidávám fotečku a bodík
29. 10. 2012 19:23
Také jsem je dnes dělala,ale přidala i nějaké kořeníčko
17. 10. 2010 13:07
jak velke maji byt kostky masa ?www.toprecepty.cz
8. 8. 2010 09:22
Veroly. Toto je taky naše parketa a báseň,a na toto jídlo by se měli skládat písně a napsat opera. Je to jídlo bohů a zasloužilo by si svou hymnu. +bodík 8
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 35 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 40 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 53 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
42 názorů