Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2015 15:08
Dobrý den.Nechápu stále,že se musí řízky,květák ,ryby ,první předsmažit a pak dát do trouby.Nebo někdo nalije olej ještě na plech,na pečící papír a pak smaží.Je to totální blbost.To zrovna může smažit v hrnci na sporáku,když tam leje olej,jako na plech.Stačí dát pečící papír na suchý plech.Položit obalený květák,ryby,řízky.... Pak si naleji trochu oleje do hrnku a štětečkem,nebo co používáte na potíraní potřu obalený květák,filety..a dám péci.Potřu zkrátka jen to co peču.Neleji olej na plech...Pak to mám vše upečené do zlatova.Tak peču i karbenátky,holandany.Dokonce peču brambor.placky taky v troubě.Jen olej trochu neleji na plech,ale přímo do směsi na bramboráky.Nechám chvíli uležet.Pak rozehřeji troubu a dávám na plech s pečícím papírem.Bud těsto roztáhnu po celém plechu ,nebo dělám kolečka jako placky.Tohle si vyzkoušejte a uvidíte.Peču placky,vrch i spodek na 220 a pak stáhnu teplotu.Je to uepčené vše krásně do zlatova.At je to květák, ryby, maso nebo placky.6ádné lití oleje na plech.
4. 12. 2015 12:18
Jen bych doplnil, že těch 150 - 170 stupňů je zbytečných.
Na to dojití postačí teplota 80-90. Řízkům to spíše prospěje. Ono při něm nejde o to, aby se dopekly, ale aby po dobu dalších asi 7 minut nevystydly.
Kdysi jsem v KFC čekal na objednaná křidýlka, a přitom jsem slečně přes rameno přečetl poučení na dvířkách jejich "docházecí" trouby.
Na to dojití postačí teplota 80-90. Řízkům to spíše prospěje. Ono při něm nejde o to, aby se dopekly, ale aby po dobu dalších asi 7 minut nevystydly.
Kdysi jsem v KFC čekal na objednaná křidýlka, a přitom jsem slečně přes rameno přečetl poučení na dvířkách jejich "docházecí" trouby.
29. 11. 2015 09:20
jarda Kadic:
20. 11. 2015 19:02
Také to tak leta dělám,je to nejlepší jak se může smažit
20. 11. 2015 13:41
frantiska: a každá ženská, kromě vás, umí číst a přečte si úplně nahoře,že recept je pro ZAČÁTEČNÍKY
20. 11. 2015 13:22
chocolate: jj, co bych za to kdysi dala, za podobné rady!
20. 11. 2015 13:20
frantiska:Na topky chodi i zacinajici kuchtici, kterym podobne podrobne navody jiste prijdou vhod.Kazdy nekdy zacinal a ne kazdy mel to stesti ucit se od maminky ci babicky tyto zakladni veci.
20. 11. 2015 13:11
toto je recept tak pro nactilete snad kazda zenska co vari aspon trochu to vi nechat dojit v troube i bifteky a prirodni dobrou chut
18. 8. 2015 20:45
Dobrý večer, i já se přidávám se svou troškou do mlýna. Takto to smažila a dávala potom do trouby i moje maminka a babička. Maminka ty řízky dávala na pařáček na knedlíky a bez másla, kvůli dietě. Jen na spodek dna dala vždy trošku vody. No a z těch řízků samo na pařáčku sjel ten tuk a bylo to potom " zdravější" A květák jsme dělali také tak. Nevařili jsme ho nikdy předem, po osmažení zase na kastrol do trouby a on sám se tak nějak dodělal. Sedím tu a hledám co zítra uvařit. No a už vím na sto procent, co bude v sobotu. Řízky!!!!!
6. 6. 2015 13:47
Dnes jsem dělala podle tohoto návodu řízky v troubě, 14ks, na jednom plechu, překládala jsem je přes sebe. Byly krásně propečené, šťavnaté - a STEJNOMĚRNĚ opečené - žádná světlá místa u toho překládání! Díky moc za tento návod, jinak už řízky dělat nebudu!!!
4. 4. 2015 12:03
Vynikající, dneska "smažené" velké plněné řízky a byly pěkné šťavnaté
4. 10. 2012 10:02
přímo nenávidím smažení květáku. dělala jsem naposled v troubě a superdneska jdu takto udělat řízky
5. 9. 2012 18:06
Kadlik:Tak to je prima vychytávka, takový chlebík bych si hnedle dala a díky za ni posílám
5. 9. 2012 10:55
Tohle dopékání v troubě znám, je to skvělá věc.. Používám jednu vychytávku - neskládám přímo na pečící papír, ale dám na plech pečící papír, a na něj krajíčky chleba. Teprve na ten chleba dám dopéct řízky. On ten chlebík vypije všechno sádlo, které v řízku zůstalo... A mnohokráte se stalo, že místo domácím zvířátkům, chlebík jsem očesnekoval a jako dorážku po obědě zfutroval já!!!
27. 3. 2012 17:56
Vynikající, před chvilkou jsem si pochutnala na prsíčkách, byly šťavnaté a ne moc mastné, odteď nesmažím jinak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 15 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 4 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů