Blbouny z pekárny
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 241 kJ / 5 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,76 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 059,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to super těsto, nic se nemusí upravovat, dobře se s ním pracuje. Knedlíky plním borůvkami, my je měli s meruňkami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2010 13:20
Janka prosím dej to ještě do receptu,někdo komentáře nečte,tak ať je to jasný,že se nejí jenom těsto posypaný tvarohem.Díky moc.Taky se tomu u nás tak říkalo a i někde říká,nevím proč to vzniklo.
21. 7. 2010 13:12
Moc se omlouvam kynute knedlikyplnim boruvkama tad jsme je meli s merunkami naplnim knedliky merunkami prikryji uterkou a necham jeste 10 min.kynout nazev blbouni si pamatuji jeste z detstvijako deti jsme mely ten nazev radi
21. 7. 2010 09:29
docela bych uvítala upřesnění receptuděvčata se dohadují zda se "blbouni"plní zřejmě ovocem apod.Někdy stručný recept je prima,ale zase musí se brát ohled na ty,kteří nejsou tak zkušení.díky
21. 7. 2010 09:15
děvčata, já nechávám vykynout tedy mimo pekárnu (v nádobě může přetéct do pekárny)naplním a nechám nakynout a vařím. Myslím, že Janka46 to dělá stejně.Recept výborný
21. 7. 2010 09:15
Proc se tomu rika "blbouny" ? Taky me zarazilo "i" na konci, nekde je to zase "y"... Nestouram jen by me to jako cizinka zajimalo
21. 7. 2010 07:15
Nadjo - já to chápu tak, že se jedná o naplnění těsta do pekárny
20. 7. 2010 23:01
Jani, vůbec tě netrápí, že mám teď hlad?....
20. 7. 2010 21:54
Omlouvám se-načetlo se 2x.
20. 7. 2010 21:54
blikni - v postupu je uvedeno: Po naplneni testa nechame jeste 10 min. kynout.
Takže se plní - co kdo má rád.
Takže se plní - co kdo má rád.
20. 7. 2010 21:46
blikni, já je miluji se studenými jahodami se smetanou, polité jen tak nahoře....nebo můžeš žahour (borůvková omáčka), vlastně cokoli
20. 7. 2010 21:43
A to se ničím neplní a jí se to jen tak s tvarohem - jestli dobře vidím na obrázku?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 20 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 9 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 9 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 12 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 13 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 14 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 14 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Jak připravit ovocné knedlíky z kynutého těsta. Letní pochoutku zvládnou i začínající hospodyňky
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: blbouni blbouni recept kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny ovocné knedlíky z pekárny blbouni recepty blbouni na páře recept na blbouny blbouni z domaci pekarny kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny blbouni v páře kynuté knedlíky z pekárny blbouny blbouni s jahodami ovocné knedlíky z domácí pekárny babiččiny blbouny kynuté knedlíky z domácí pekárny ovocné kynuté knedlíky z pekárny blboun kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny: mouka hrubá, mouka hrubá, mléko, mléko, vejce, vejce, droždí, droždí, cukr, cukr, sůl, sůl, ovoce, ovoce
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
26 názorů