Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2013 21:55
jahoda: Určitě budu dělat, přivedla mne na tento recept rebeka, jak dělala nějaké maso s těmi rajčaty. Recept čtu, jen se zeptám..Netřeba pečící papír? Nepřilepí se to? Určitě vyzkouším hned, jak nám dozrají rajčata, máme jich vždycky hodně.
11. 4. 2013 18:09
Pajaja: ano, nic nepřidávat. Je to šťáva z rajčat. Rajčata se pomalu pečou, ale nesuší a proto zůstane i dobrá šťávička.
Záleží také na druhu rajčat - viz fotky, šťávy je někdy víc, někdy méně.
Dej potom vědět, budu ráda
Záleží také na druhu rajčat - viz fotky, šťávy je někdy víc, někdy méně.
Dej potom vědět, budu ráda
11. 4. 2013 14:11
Možná mám hloupej dotaz. . . Ta tekutina, která je s rajčaty ve sklenicích, to je slitá šťáva po tom upečení rajčat? Nic jiného se do toho nepřidává? Moc se mi to líbí, chtěla bych vyzkoušet - tedy, až bude sezona rajčat, samozřejmě. Díky, Jahůdko!
23. 11. 2012 20:32
varilamyskakasicku: mysko, asi sis nečetla recept, že jo.
Koření se dává před pečením, pokape se olejem, při pečení pustí šťávu a jen je natlačím do sklenice(viz název receptu "ve vlastní šťávě" a pokud chceš, aby vydržela třeba do příští sezóny, tak je steriluješ (viz recept, já steriluji vždy, je to jistota).
Běžně je mám rok ve sklenicích, když je dobrá úroda, zavařím si jich více.
Takže po upečení nekořením, ani nezalévám olejem
Koření se dává před pečením, pokape se olejem, při pečení pustí šťávu a jen je natlačím do sklenice(viz název receptu "ve vlastní šťávě" a pokud chceš, aby vydržela třeba do příští sezóny, tak je steriluješ (viz recept, já steriluji vždy, je to jistota).
Běžně je mám rok ve sklenicích, když je dobrá úroda, zavařím si jich více.
Takže po upečení nekořením, ani nezalévám olejem
23. 11. 2012 17:52
jahoda: aha, tak já jsem to včera pekla, pak jsem to dala do sklenic, okořenila a zalila olivovým olejem, sice jsem to jen zkoušela, ale asi je to úplně blbě, takže, jak píšeš, takže bez oleje? Musí se sterilovat pak?? Také bych chtěla poznat nějaký rychlý recept na tato rajčata, tak to zde studuji, co je nejlepší, jsou šíleně drahá, tak se musím na vše kouknout ještě jednou, díky všem
17. 10. 2012 16:47
Dnes jsem recept vyzkousela a muzu rict, ze takovou pochoutku jsem uz dlouho nejedla.... Chtela jsem pecena rajcata pouzit do omacky na testoviny, ale nakonec jsem pouzila pouze samotna upecena rajcata. Chutove jsou vynikajici a s testovinami idealni. Jedinou chybou bylo, ze jsem upekla pouze jeden plech....zaslouzene pridavam dalsi bodik..
9. 10. 2012 16:32
Niki42:
To je super.
Niki, protože se rajčata pečou při nízké teplotě, tak jestli ti to trouba dovolí, můžeš péct současně dva plechy (po určité době je třeba přehodíš...)
Díky
To je super.
Niki, protože se rajčata pečou při nízké teplotě, tak jestli ti to trouba dovolí, můžeš péct současně dva plechy (po určité době je třeba přehodíš...)
Díky
9. 10. 2012 14:00
Musela jsem se zaregistrovat, abych mohla dát bodík
9. 10. 2012 13:43
Zrovna jsem dopekla, naložila jednu sklenici a zbytek snědla. To je bašta,musela jsem nechat na vyzkoušení 3 kousky švagrovi a už vím přesně, co budeme oba dělat o víkendu. Pečené rajčata aspoň z 5 dávek Moc děkuji za skvělý recept
12. 9. 2012 15:01
jahoda:Děkuji za báječný recept!!!Já dělala také bez soli a vůbec ji tam nepostrádám.Je to opravdu moc dobré a snadné!Děkuji Olina Škvorová
11. 9. 2012 09:01
Zdena z JM: je to určitě o chuti každého, původní rcpt je bez soli, ale ostatní přísady rajčata konzervují...
Jak píše Andrejka, přisolit se může až v konečném receptu.
Toto je rcpt na pečená rajčata ve vlastní šťávě, tudíž ne sušená. U těchto je právě výhoda ta šťáva, kterou u sušených mít nebudeš, ty se zalijí olejem a chuťově jsou určitě jiná a neochutí případný recept jako tato.
Ale i tak díky za vyzkoušení, třeba přijdou někdy vhod
Jak píše Andrejka, přisolit se může až v konečném receptu.
Toto je rcpt na pečená rajčata ve vlastní šťávě, tudíž ne sušená. U těchto je právě výhoda ta šťáva, kterou u sušených mít nebudeš, ty se zalijí olejem a chuťově jsou určitě jiná a neochutí případný recept jako tato.
Ale i tak díky za vyzkoušení, třeba přijdou někdy vhod
11. 9. 2012 08:41
1974andrea: já se kaju a omlouvám, já to tam ve svém komentáři po realizaci asi zapomněla napsat zároveň se vším ostatním, co se tam dává, jsem tam sypla trochu mořské soli.. pardóón
11. 9. 2012 08:33
Zdena z JM:Já se na ně taky ještě chystám. Já si trochu solím i rajčata jen tak třeba na chleba
11. 9. 2012 08:31
1974andrea:tak to asi ještě vyzkouším s tou solí.Rajčat mám letos opravdu hafo.
11. 9. 2012 08:30
rebeka:Že jo, ty liško podšitá Pak to chutná samozřejmě jinak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 7 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 8 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 10 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 10 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 10 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 10 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 11 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Jak připravit nejlepší pečenou zeleninu: Díky snadným tipům získají dýně i červená řepa vynikající chuť
Další recepty
Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat
Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyGM
122 názorů