Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kosmonaut

29. 8. 2012 08:49

Co to tu placate ste akorat rozmazleny dobou moje babicka a jeji babicka a tak dale fakt nemeli zapotrebi vykostovat kure co je to za blbost s kosti s kuzi proste kure

magdalenka magdalenka

28. 8. 2012 10:51

Frantiska:zdieľam tvoj názor. A udivuje ma trochu tvrdé presadzovanie svojho názoru niektorých užívateľov. Vrátane "pasenia husí".

Frantiska Frantiska

28. 8. 2012 10:34

no a ja zase ve vsech receptech na dusenou drubez a i kucharkach cetla, ze delat jedine s kosti ... a nejen v ceskych, tady je priklad https://www.google.cz/search?q=Coq+au+vin&hl=cs&pr...

a poznamka ja teda kure umim jist priborem, byla jsem presvedcena, ze to patri k zakladnim navykum, takze dekuji za informaci ze uz se to v rodinach a skolkach neuci

Bobina77

27. 8. 2012 11:30

Tak s kostmi je to opravdu hnus jak zde píše Forleni. Správně se to dělá bez kostí, v žádné kvalitnější restauraci Vám tohle jídlo takhle nepřipraví. Můj švagr vaří v jedné vyhlášené restauraci a tohle by svým hostům na stůl nikdy nedal. Vždyť to kuře se nedá ani obrat - příborem to neoberete dostatečně a chcete se máchat rukama v omáčce, to opravdu nedává smysl. Takže Forleni má pravdu a je vidět že je opravdu vyučená kuchařka. Sice použila trochu ostřejší výrazy ale v tom hlavním má pravdu. A mě osobně se také nelíbí když mi zde někdo tyká. Já jsem s vámi tzv. husy nepásla a tak také nikomu netykám.

holka ze severu holka ze severu

27. 8. 2012 11:21

Asi bych neměla, ale vsunu se sem. :-8 Já také kuře na paprice vařím s kostmi, tak jak je uvedeno v receptu. Drůbeží vždy s kostmi, jiné, např. telecí na kostičky bez kostí :-D . A tady se tyká obecně, takže Špagetka netyká z neslušnosti. Už jsem také byla poučena a tak tykám dle libosti ;-). :-K

spagetka spagetka

27. 8. 2012 11:01

Forleni:taky ti přeju hezký den:-K:-K:-K:-K

spagetka spagetka

27. 8. 2012 10:56

Forleni: a jak víš, že nejsem vyučená kuchařka? :-D:-D:-D
Navíc nikdo tu nikoho neuráží, jo kritizovat může, ale jako vyučená,vol slušnou slovní zásobu

Forleni

27. 8. 2012 10:55

Veronika:Určitě se dají použít kuřecí prsa, kuřecí vykoštěné stehenní řízky - jsou šťavnatější než prsa,kuřecí filátka popř. krůtí maso.Je to určitě lepší než s kostmi a chytne to tu správnou chuť. Zkuste to. :yes:

forleni

27. 8. 2012 10:54

lolittka:To je snad jasný, ze zakysanou to bude nakyslé a nebude to dobré, patří tam jenom sladká smetana!

Forleni

27. 8. 2012 10:50

spagetka:Na rozdíl od tebe jsem vyučená kuchařka a vím že v žádné dobré restauraci by nepodali zákazníkovi tento humus - maso opatlané od omáčky.To je specialita restaurací 4 cenové a některých rodin. Ale správně to má být bez kostí a ze syrového masa.

Forleni

27. 8. 2012 10:47

Jitka:Pokud smetena zhrudkovatí je to tím že byla zřejmě trvanlivá a nebo nějaká s prodlouženou trvanlivostí. Já používám jedině klasickou, ne trvanlivou a jedině Kunín ve žlutém kelímku. Ta nehrudkovatí a je dobrá. A co se chutí týče, nejlepší je omáčku dělat z čistého syrového maso, na oleji zpěnit cibulku, přidat nakrájené a omyté maso a pak když se orestuje zaprášit ho hned červenou paprikou a hned podlít vodou a by paprika nezhořkla a pak dusit dokud maso nezměkne. Potom přidat polovinu smetany, sůl, trochu pepře, a pak zahustit zbytkem smetany ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku. Nechat ještě povaři aby se vytratila chuť mouky a můžeme servírovat. Pokud se totiž maso dusí v paprice hned od počátku, chytne právě tu správnou chuť. Právě pokud to děláte na humusácký způsob i s kostmi tak to nechytne tu správnou paprikovou chuť - je to prostě jen maso opatlané od paprikové omáčky.:-(

spagetka spagetka

27. 8. 2012 10:40

Forleni: ještě jsem neslyšela, kolik že kuře má kostí, že se nedá jíst... Když to neumíš, jdi za jinými recepty, pááááááááá:-D:-D:-D:-D

jarda kadic

19. 8. 2012 07:59

Jitka: Asi jsi tu smetanu měla studenou z lednice.Já tam dávám smetana na vaření, nechám si jí na lince ,aby měla pokojovou teplotu.Jo, a přidávám tam drceny kmin, mě to s ním chutná, holt kolik papul, tolik chuti.jarda.jarda.49@gmail.com

Jitka

18. 8. 2012 15:01

Dnes jsem dělala tento recept a vůbec se mi to nepovedlo,zakysaná smetana zhrudkovatěla a navíc to nemělo moc chuť. ;-(

Prima Mama

15. 8. 2012 18:05

:-) Právě dělám recept na králíka, tak jsme zvědavá:yes:

1 5 6 7 8 9 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40