Václavky v sádle
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a dostatečně tepelně upravit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, neztratily dokonce ani vůni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2010 19:45
6. 10. 2010 18:29
6. 10. 2010 16:55
6. 10. 2010 16:51
6. 10. 2010 15:30
6. 10. 2010 15:06
6. 10. 2010 14:50
6. 10. 2010 14:49
6. 10. 2010 14:41
6. 10. 2010 14:40
6. 10. 2010 14:37
6. 10. 2010 14:28
6. 10. 2010 14:25
6. 10. 2010 14:24
Ale sa mi recept páči...+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Afrika řezy
viki85 uvařil před 10 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 23 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 41 minutami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 46 minutami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 2 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 2 hodinami
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 2 hodinami
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Houby sterilované v tuku si zachovají svou přírodní vůni i chuť. Poradíme, jak je bezpečně v tuku sterilovat
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Další recepty
Tématické fráze: nakladane vaclavky václavky recepty václavky hřiby v sádle václavka obecná václavka václavka obecná recept hřiby václavky hřib václavka jak vypadá václavka nakladane hřiby v sadle václavka obecná recepty václavky recept recepty z václavek nákladané houby v sádle guláš z václavek váckavky klobásy v sádle hřiby na sádle houbový guláš z václavek
Suroviny: sádlo, houby václavky
Václavky v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8kp
14 názorů