Išelské koláčky
Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s mandlí. Oblíbená klasika.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 188 kJ / 7 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,64 g |
Tuky | 479,30 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 608,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2022 15:35
Eja57 (moderátorka):
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
14. 12. 2022 10:31
EVIK78: ochutnala jsi ořechy než jsi je použila?
13. 12. 2022 23:16
Ahoj děvčata, prosím nevíte někdo co z hořkým těstem? Děkuji za každou radu
24. 12. 2021 11:02
Jsou výborné. Děkuji
22. 12. 2020 18:17
Já to těsto prostě miluju.Letos jsem upekla a výborné,výborné. Sice jsem dala čokoládový krém ale to těsto má tak úžasnou chuť,že ho určitě budu dělat i příště a doufám že vyzkouším i tu Vaši náplň. Moc děkuji za recept.
11. 12. 2018 15:48
Piedra: v chladnu vydrží dlouho a koláčky namáčím, nechám trochu okapat a je to jednodušší a rychlejší, než mazat...
11. 12. 2018 15:34
Veronika.Hrozna: hobliny jsou čokoládové, náplň má být mírně lepivá, takže strouhanka je na zahuštění, a kolečka jsou opravdu vysoká 3-5 mm
10. 12. 2018 21:40
Mohu se zeptat z čeho jsou ty oranžové hoblinky na fotce ? Jak vysoké mají být 3 až 5 mm ? Chci je upéct. A kolik asi té strouhanky , ten krém má být hustý, lepivý , aby se slepilo?
10. 12. 2018 08:25
Piedra: Jednoznačne namáčať
10. 12. 2018 01:04
Je to úžasný recept a nádivka ještě lepší, muž se může po nich utlouci.
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
2. 1. 2018 20:36
veverka10: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept líbí a cukroví chutná
1. 1. 2018 16:15
Velká dobrota, do náplně jsem přidala asi dvě lžíce krému, který mi zůstal z jiného cukroví. Určitě budu péct i v příštích letech.
21. 12. 2017 21:46
hanahcotton: tak tenhle krém je nejlepší,chválila ho i moje švagrová!Ta má ten svůj "zobáček"fakt mlsnej.Hani hezké Vánoce i vám.
20. 12. 2017 21:12
Vladimír 50: díky za vyzkoušení Krásné vánoce.
20. 12. 2017 10:18
Náplň za 1*!Už jí píšu do sešitu.Konečně náplň bez másla,děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 16 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 20 minutami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 1 hodinou
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 1 hodinou
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 hodinami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Další recepty
Tématické fráze: išelské kolečka išelské cukroví išlské koláčky išlerské dortíčky iselske super išelské dorticky išilské koláčky išlerské dortíky išelské dortíčky recept išelské dortíčky išilská kolečka išelská kolečka išilské dortíky išlské kolečka išelské dortíky isílske kolecka išelský dortík išlerské išlské dortíčky išlerské cukroví
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, cukr vanilkový, voda, cukr, ořechy mleté, strouhanka, rum, poleva čokoládová, mandle
Išelské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8E4j
31 názorů