Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2010 00:14
Ještě bych dodal, že je dobré vytahat kosti. Ono jich ve filé moc (obvykle) není, ale přesto. Když po filé přejedete rukou, krásně je nahmatáte. A pak, kleště s plochými čelistmi jsou ten správný nástroj. Nejde to ztěžka, ale prsty není za co chytit. Pokud jde o tu čerstvost, tak tu bych moc nedoporučoval. Ryby mívají v sobě parasity a 7 dní zmrazení je spolehlivě zabije.
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.
1. 12. 2010 23:21
Daniellko, no právě, proto jsem pospíchala, abych ho honem dala
1. 12. 2010 23:14
Bibinko, dekuji, ten prvni je cenny
1. 12. 2010 23:12
Daniellko, vypadá to a bude to jistě hodně jedlé a rychlé, dávám ti 1.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 18 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 20 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 28 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 48 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Další recepty
Tématické fráze: losos recepty od pohlreicha losos na vánoce jak připravit lososa losos jamie oliver losos losos recepty gravet laks dresink k lososovi jamie oliver recepty losos marinovaný losos s koprem syrový losos losos gravlax pohlreich dresing k lososovi losos recepty jamie oliver nakládaný syrový losos dresign na lososa nakládaný losos v kopru jamie oliver pečený losos losos jamie oliver losos recepty vánoce
Suroviny: losos, kopr, sůl, cukr, pepř mletý, olej olivový, citron, majonéza, jogurt, hořčice pikantní
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
19 názorů