Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2023 22:03
Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?
13. 8. 2021 14:23
spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.
2. 2. 2020 17:26
Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...
13. 1. 2015 01:06
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
1. 3. 2014 19:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
1. 3. 2014 00:12
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
28. 2. 2014 22:09
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?
A proč jste rozmrazovali?
28. 2. 2014 20:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
5. 2. 2014 18:04
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". Jinak děkuji za odpověď.
5. 2. 2014 17:58
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
5. 2. 2014 16:56
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
2. 2. 2014 10:55
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
2. 2. 2014 10:51
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
30. 1. 2014 21:59
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
20. 11. 2013 18:24
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 11 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 13 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
52 názorů