Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2011 10:06
Jé, to není můj "názor", to je vyčtené z knížek. Špatně zavařené maso je nebezpečné, proto jsem při jeho zaváření opatrná.
10. 1. 2011 02:00
Cathleen,nic proti tvému názoru.Já se jen držím technologických postupů při konzervaci potravin,pro mne jsou tyto poznatky věrohodnější,než kuchařky .(riziko butulotoxinu atd).Proto ta poznámka.Ta prodleva chlazení je z důvodu toho,že po ten čas stačí vyrůst případné nezničené spory mikrobů a opětovným povařením se dokonale zničí.Ale samozřejmě je na každém,jaký postup použije a čemu věří.
9. 1. 2011 11:16
Souhlasím, rychlosůl jsme nedávali. Teď už maso nezavářím, ale dodneška si pamatuju tu chuť
9. 1. 2011 09:43
Pokud se steriluje dvě hodiny v kuse, opakovat sterilaci nemusíte. V každé "zavařovací kuchařce" se u masa dočtete - zavářet 2h při 100°C nebo 1h a druhý den opakovat, také 1h.
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
8. 1. 2011 22:27
No měla by se sterilace opakovat po vychlazení prvního zavaření.Má to své důvody.Je to popsáno u podobného receptu.A sůl lze použít,to je v pořádku,bude to mnohem zdravější .Růžovější maso zase bude s použitím Sanytru(rychlosoli).Jinak je to fakt mňamka,mám pořád ve sklepě po ruce.
8. 1. 2011 21:07
Nemusí sa zavařovat dvakrát a používá se obyčejná sůl.
8. 1. 2011 20:57
Dobrý den,
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic
Suroviny: maso vepřové, sůl, voda
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
37 názorů