Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajskou omáčku můžete místo moukou zahustit strouhaným perníkem.
Já mám docela ráda rajskou omáčku, ale syn ji nejí. Tak abych ušetřila čas, dělám základ společně. Dokončení je pak už rychlé.
S mletým masem je to nejrychlejší, ale lze použít i maso hovězí, vepřové či kuřecí - to je třeba po osmahnutí dusit společně se zeleninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2014 00:02
Super, něco podobného jsem hledala. O rajské s kořenovou zeleninou jsem už dávno slyšela, jen ještě nevyzkoušela. Zítra udělám masové knedlíčky a vrhnu se na omáčku :) Děkuji za tip. Jinak já dělávám rajskou na karamelu :)
10. 3. 2013 23:12
Dnes uvařeno a bylo to super!!! Akorát jsem vařil klasika hovězí maso. Stešně nás překvapilo jak výborná je rajská na zeleninovm základu. Mňamka
10. 1. 2011 23:38
Já už taky chvíli vím, že do rajské je super dát zeleninu. Dělali to syn i zeť v restauraci a je to fakt super.
10. 1. 2011 23:37
Sodovčičko milá, tos mi dobře připoměla perníček. Musím ho koupit, abych měla příště do rajské. Tentokrát jsem na něj úplně zapoměla.
10. 1. 2011 18:53
Musím potvrdit, že rajská omáčka s kořenovou zeleninou nemá chybu. Tento způsob rajské jsem si poznamenala před pár lety z jednoho kuchařského webu, které mnohé z nás velice dobře známé. Ale poprvé jsem ji vyzkoušela nedávno. :
Do rajské omáčky můžeme taky nastrouhat perník na strouhání. Perník omáčku nejenom zahustí, ale ji dá znamenitou chuť.
A pak jsem někde četla typ od profesionálního kuchaře. " Do omáčky nakonec přidat polévkovou lžíci rumu a nechat povařit....je to super..."
Dvě omáčky - rajskou a svíčkovou dělám podobně - s menší obměnou. Do zásmažky přidávám polotovar "Halali" (vznikne svíčková omáčka) anebo rajský protlak. Posílám +6.
Do rajské omáčky můžeme taky nastrouhat perník na strouhání. Perník omáčku nejenom zahustí, ale ji dá znamenitou chuť.
A pak jsem někde četla typ od profesionálního kuchaře. " Do omáčky nakonec přidat polévkovou lžíci rumu a nechat povařit....je to super..."
Dvě omáčky - rajskou a svíčkovou dělám podobně - s menší obměnou. Do zásmažky přidávám polotovar "Halali" (vznikne svíčková omáčka) anebo rajský protlak. Posílám +6.
10. 1. 2011 01:25
Rajskou dělám také jinak,ale proč nezkusit jinak.Je to super nápad a zabijí se dvě mouchy jednou ranou.
9. 1. 2011 13:41
Ono záleží na chuti a zvyklostech rodiny. Já ji dělám taky bez zeleniny / dávám jen cibuli /. Vím, že někdo dělá se zeleninou, jednou jsem vyzkoušela, byla dobrá, ale jiná, ta " naše " nám chutná vic.
9. 1. 2011 13:34
Moje maminka také dělávala rajskou bez zeleniny a tu jsem nemusela, ale tchýně mého bratrance ji dělala vždy se zeleninou a ta mi moc chutnala. Tak ji dělám podle ní.
Terezko, rajská na sladko - to neznám - jak ji děláš a k čemu se podává?
Ivana79 - Kuchařskou pohotovost jsem viděla náhodou někdy vloni, ale asi bude užitečné sledovat ji častěji.
Terezko, rajská na sladko - to neznám - jak ji děláš a k čemu se podává?
Ivana79 - Kuchařskou pohotovost jsem viděla náhodou někdy vloni, ale asi bude užitečné sledovat ji častěji.
9. 1. 2011 11:24
Ja som práve včera videla túto prípravu rajčinovej omáčky v Kuchárskej pohotovosti a určite to vyskúšam
Tejaja,ako to myslíš že na slano? Veď Naďa píše,že sa pridá cukor,škorica...tak sa rajčinová robí,nie? Alebo myslíš na slano,že s mäsom?
Tejaja,ako to myslíš že na slano? Veď Naďa píše,že sa pridá cukor,škorica...tak sa rajčinová robí,nie? Alebo myslíš na slano,že s mäsom?
9. 1. 2011 10:41
U nás sa paradajková omáčka nerobí na slano vôbec, ale na sladko. A tí, ktorí ju robia na slano, do nej koreňovú zeleninu nedávajú... ale každý má iný zvyk
9. 1. 2011 09:27
Já takhle dělám z jednoho základu křenovou a koprovou omáčku, rajská se svíčkovou mě nenapadla asi proto, že nedávám do rajské kořenovou zeleninu, ani jsem o tom nikde nečetla. Jinak běžně dělám svíčkovou omáčku třeba se sekanou, takže kuličky už jsou jen jiný tvar
9. 1. 2011 02:53
Také obvykle dělám maso, nejčastěji kuřecí, ale mleté mívám obvykle v mrazáku, tak je vždy po ruce. Teď jsem dělala z části mletého karbanátky a zbytek jsem udělala s omáčkami. Měla jsem chuť na plněnou papriku.
8. 1. 2011 23:50
jo, to je výborný nápad (pro mě teda ne mleté s omáčkou, ale to už je jen detail)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: rychlé omáčky zaklad na omacku základ na svíčkovou zaklad na rajskou omacku rychlá svíčková omáčka bez masa svíčková se sekanou rychlá svíčková svíčková z halalí rychla rajská omáčka svíčková omáčka se sekanou sekaná svíčková zaklad na rajskou zaklad na omacky základ omáčky rychlá svíčková omáčka z halali zaklad omacek svíčková omáčka recept kucharska pohotovost rajska omacka rajská omáčka z halali svickova omacka
Suroviny: zelenina kořenová, máslo, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, voda, mouka, protlak rajčatový, smetana kysaná, skořice mletá, cukr, šťáva citronová
Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pz6p
13 názorů