Sacher (Sachr dort)
Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept vyžaduje přece jen určitou praxi s pečením.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 146 kJ / 5 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,32 g |
Tuky | 316,96 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 429,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná, než meruňková marmeláda ;-)
Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní.
Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2014 19:10
Kamila: Děkuji, jsem ráda, že jste byli spokojeni
18. 11. 2014 19:02
Dort byl vynikající. Recept doporučuji. Dodrželi jsme postup a výsledek byl skvělý. S manželem jsme ještě korpus rozpůlili a udělali vrstvu marmelády uprostřed. Všem moc chutnal. Doporučuji vyzkoušet.
22. 9. 2014 15:28
Evaa: Musela se stát nějaká chyba při pečení nebo míchání těsta. Jinak tedy sacher není nadýchaný piškot, je tam hodně tuku, těsto i výsledný produkt jsou těžšího charakteru.
Nicméně díky za názor
Nicméně díky za názor
21. 9. 2014 10:25
Také jsem vyzkoušela, ale bohužel moc spokojená nejsem ...
Nejdříve jsem z korpusu měla radost, že nevypadal jako suchý, ale "mazlavější", nicméně potom se ukázalo, že se jeví spíše jako tak trochu sraženější....
Marmeládu těsto téměř nenasálo.
Ale k fíglu se smetanou do polevy nemám výtky - opravdu se dobře krájí
Jen už tento recept dělat nebudu.
Nejdříve jsem z korpusu měla radost, že nevypadal jako suchý, ale "mazlavější", nicméně potom se ukázalo, že se jeví spíše jako tak trochu sraženější....
Marmeládu těsto téměř nenasálo.
Ale k fíglu se smetanou do polevy nemám výtky - opravdu se dobře krájí
Jen už tento recept dělat nebudu.
12. 3. 2014 08:17
Miquel: Moc děkuju, tak krásná fotka si zaslouží být jako hlavní
12. 3. 2014 04:36
Tento recept se asi nejvíce podobá tomu, jako jsem dělal já. Přidávám foto, jestli to vadí, tak ji odstraním
10. 3. 2014 00:07
Zdravím, jako kuchař - naprostý laik a začátečník , chtěla bych se zeptat, jaký průměr formy mám použít??
Děkuji za odpovědi
Děkuji za odpovědi
31. 3. 2013 09:17
vyzkouším, dávám do oblíbených
30. 3. 2013 18:44
100%-ní babička: Mám velkou radost, nám taky moc chutná právě tenhle, děkuji
30. 3. 2013 17:13
Tak jsme to tentokrát udělali podle vás a fakt dost dobrý!!!! Už budu používat jenom tento...
24. 2. 2013 13:38
buchtic: Tak to mám velkou radost Díky
pes.filipes: Nevím, jak se to stalo, ale Tvůj komentář jsem opět přehlídla To není schválně, i když to tak může vypadat Jsem ráda, že sis dobře poradila a že se moučník povedl. Já děkuji za vyzkoušení receptu
pes.filipes: Nevím, jak se to stalo, ale Tvůj komentář jsem opět přehlídla To není schválně, i když to tak může vypadat Jsem ráda, že sis dobře poradila a že se moučník povedl. Já děkuji za vyzkoušení receptu
24. 2. 2013 13:00
recept je velka parada ! cokoladu jsem dal 86% a bylo to zenialni :)
31. 1. 2013 20:08
zizala: žížalko, nemáš proč se omlouvat jen jsem to zkusila. Dělala jsem recept z dvojnásobné dávky, bylo to pro děcko k narozeninám do školky, a dort se luxusně povedl část těsta (odhadem) jsem dala do hlubokého plechu, propekl se super a po vychladnutí zůstala placka tak akorát, a zbytek těsta jsem dala do formy "srdce", taky se propekl. Čokoládu na plechové buchtě jsem posypala lentilkama, čokoládu na srdci jsem pocákala cik cak bílou polevou, a bylo to eňo ňuňo, děkuji
31. 1. 2013 08:08
pes.filipes: Jé, moc se omlouvám, včera jsem si Tvého dotazu nevšimla Na normální plech bys musela mít dvojnásobné množství, jinak to bude nízká placka a to už bude docela drahá záležitost. Navíc mám obavy, jak se v takové velké ploše bude korpus propékat, přece jen je to bez prášku do pečiva. Já bych to asi neriskovala. Pokud chceš dobrý korpus na plech, zkus např. Krtkův dort na plechu, někde tu je recept
30. 1. 2013 18:29
ahoj, mám rychlý dotaz - šel by tento dort udělat i do normálního hlubšího plechu na buchtu?? Místo do formy. Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 4 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 50 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 51 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 59 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept originál sachr dort recept sachr nejlepší recept na sachr dort sachr dort originál dort sachr recept na sachr dort sacher dort dort sachr recept čokoládový dort sachr čokoládový sachr domácí sachr dort recept na pravý sachr dort sachr recept sachr dort recepty recepty na pravý sachr dort čokoládový dort sacher sachr na plech sachr dort ve vídni
Suroviny: čokoláda 65%, máslo, cukr krupice, vejce, marmeláda meruňková, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá
Sacher (Sachr dort)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ov1K
69 názorů