Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2011 14:48
Já chci být Honza +
20. 6. 2011 14:40
Hned bych si nabídla+
Remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit. Je to nejenon ryze český výrobek, ale udělala díru do světa, hlavně v Anglii
Remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit. Je to nejenon ryze český výrobek, ale udělala díru do světa, hlavně v Anglii
20. 6. 2011 14:37
Úžasné fotky, mé odhodlání necpat se sladkým při pohledu na ně umírá na oubytě .
20. 6. 2011 14:34
spagetka: víme!
A spotřebuje daleko méně energie, než kterýkoliv jiný spotřebič a pečené jídlo se v ní nevysušuje tak, jako v troubě.
Také v ní dělávám velice ráda
A spotřebuje daleko méně energie, než kterýkoliv jiný spotřebič a pečené jídlo se v ní nevysušuje tak, jako v troubě.
Také v ní dělávám velice ráda
20. 6. 2011 14:32
Remosku mám jak po babce, tak po tchýňce, dělám v nich moc ráda - víte vůbec, že remoska je fakt ryze český vynález? Jinak
20. 6. 2011 14:31
Na chalupě peču často v remosce, je fajn
20. 6. 2011 14:24
Cathlen, to jsou buchty jako pápěří, ale dělám je velmi podobně a plním povidlama, ty mi v těch buchtách nejraději. Buchty jsou velmi dobrá záležitost a Honza je šikovnej, nebo je to Honza z pohádky, jak šel do světa s buchtama Dávám jasnej 6.bod
20. 6. 2011 14:23
ááách...óóch...úúch...ty jsou jakoby vypadly z pohádky naše bábi si remosku mooc chválila
20. 6. 2011 14:16
1974andrea: jasan Ale také pamatuju doby (sice dávné, ale byly), kdy jsem po manželově prosbě o kynutý knedlík k obědu v duchu vzdychala - zase práce na celé dopoledne a toho bince kolem!.......dnes se tomu jen směju. Dá se to naučit.
20. 6. 2011 14:12
S pečením nejsem moc velkej kamarád,hlavně ta kynutá těsta.... Jsem ráda,že stihnu každej den uvařit,k tomu velká zahrada,2 děti,prádlo,dům atd. Jsem ráda,když mi dá někdy někdo něco hotovýho pod nosík.
20. 6. 2011 14:08
1974andrea: babičce? Andrejko a nechceš je zkusit sama? Pokud něco nebudeš vědět, poradím...
20. 6. 2011 14:06
Jsou úplně nadýchané,jdu říct babičce,aby mi je upekla
20. 6. 2011 13:54
Fotky vypadají úžasně, jako od babičky. Dávám bodík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 2 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů