Želé bábovičky s hroznovým vínem
Suroviny
Porce: 4 - 5 jednoporcových formiček o objemu 200 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 3 128 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 40,70 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 68,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspiraci jsem čerpala v časopise, ale recept je hodně poupravený. Hodí se jako osvěžení v letních dnech. Nesehnala jsem žádnou šťávu - džus z hroznů, tak jsem použila čaj.
Jelikož jsou některé položky v ingrediencích rozklikávací, tak bych chtěla upřesnit, že čaj není myšlený sypký, ale pití v láhvích, víno jsou bobule a olej na vymazání nemusí být lisovaný za studena, ale obyčejný jakýkoliv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2011 07:58
20. 8. 2011 18:11
20. 8. 2011 12:57
18. 8. 2011 14:52
18. 8. 2011 10:26
18. 8. 2011 10:03
18. 8. 2011 09:52
18. 8. 2011 08:24
rebeka: G.... nedošla, ale nepoužívám ji na všechno, má svoje specifika a reklamní kampaň tady dělá někdo jiný Tady se nehodí. A jinak bábovičky jsou fakt osvěžující, už jsem myslela, že ani žádné léto nebude a osvěžení nebude ani třeba.
isindy: Dlouho jsem sháněla nějaké tvarově hezké formičky, až jsem je sehnala v prodejně nábytku. Nevím už docela přesně, ale myslím, že to bylo v Möbelixu Jsem
Sodovka: Tak tady moc neporadím, já používám právě tu obyčejnou, sypkou želatinu živočišného původu. Taky je mi na ni sympatické, že by měla pomáhat na klouby, jen kdo ví, kolik by ji bylo třeba sníst Naučila jsem se s ní dělat a právě nic jiného nepoužívám, tak nevím, jak by se dělalo z dortového želé. Určitě má zase jiné vlastnosti, ale opravdu neznám to. Možná, že to bude lepší, neříkám, že ne, budu ráda, jestli někdo napíše.Ono by se mohlo vše zalít najednou, ale bobule by "plavaly" nahoru a chtěla jsem mít vrstvy. Ono to zas tak moc dlouho netuhlo, stačí, aby to jen trochu zrosolovatělo a může se dávat další vrstva. Hrozno můžeš mít taky vychlazené, jen tu rozpuštěnou želatinu jsem měla pořád při pokojové teplotě, nebylo ji třeba znovu rozpouštět. Musíš si to ale naplánovat, jak máš i jinou práci v kuchyni, aby Tě to nezdržovalo
18. 8. 2011 02:36
18. 8. 2011 00:41
17. 8. 2011 23:06
Dortová želatina tuhne rychleji, proto by odpadla zdlouhavá práce s tuhnutím v lednici. A pak má dortová želatina další plus v tom, že kdybychom náhodou nestíhali a želé by v kastrůlku příliš ztuhlo, tak ho můžeme znovu krátce nahřát. Píšu to jenom jako radu. Tvým bábovičkám posílám +6.
Dortové želé - čiré
http://www.bohemikum.cz/prisady-do-peciva/dortove-...
Dortové želé - červené
http://www.bohemikum.cz/prisady-do-peciva/dortove-...
17. 8. 2011 22:30
17. 8. 2011 21:03
17. 8. 2011 20:27
moc hezké to je asi to bude osvěžující a lehounký desertík,což
17. 8. 2011 19:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 38 minutami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
Další recepty
Tématické fráze: pití želatiny na klouby galeretka ovocné želé s hrozny želé z vína zele na klouby želatina netuhne co s hroznovým vínem buchta s hroznovým vínem želé z vína recept želé z hroznového vína nepečený dezert s hroznovým vínem nepečený dort s hroznovým vínem formičky bábovičky formičky bábovičky co delat když netuhne želatina netuhne mi želatina nepečený tvarohový dort s hroznovým vínem když netuhne želatina zele netuhne recepty na buchtu s hroznovym vinem
Suroviny: džus ovocný, želatina prášková, víno hroznové, ořechy vlašské, olej
Želé bábovičky s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7p5
15 názorů