Nálev na okurky od maminky
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě. Třeba vám zachutnají tyhle.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,02 g |
Sůl | 80,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2021 22:04
Buchyna: proč by si vymýšlel???Jsem diabetik a tak nemohu cukr,i v obchodě lze koupit dia okurky sterilované a neviděla jsem když jsem koupila do zásoby,že by se kazily.Můj děda byl taky diabetik a tak se doma dělaly okurky s cukerínem a to se ještě ani nezavařovaly sklenice,jen se naskládaly okurky zalily nálevem a pak jen celofán a zavázaly se provázkem,vždy nás hnal,abychom tam náhodou nezanesly drobek z chleba,to věděl,že by se zkazily.Takže z toho plyne jediné ať už nálev jen s cukrem a nebo s umělým sladidlem,musí být sklenice,víčka atd.vždy perfektně čisté,jinak se mohou okurky zkazit i když použiješ cukrUznávám,že kdo není diabetik tak je zbytečné používat umělá sladidla!!!
23. 7. 2021 15:54
milada: Dobrý den, na internetu je spousta rad, jak zavařovat v myčce ( zadejte zavařování v myčce ). Já zavařuji v mikrovlnce, tento způsob se mi osvědčil. Ať se daří
23. 7. 2021 15:49
sunnylee: okurky zavařuji už přes 37 let a nikdy se mi nezkazila jediná sklenice! Umělé sladidlo jsem nikdy nepoužívala, je to chemie a sladkost není přirozená. Ten, kdo zde uvádí, že se po uměl. sladidle nekazí, tak si vymýšlí.
6. 3. 2014 00:13
Ta kazivost určitě není cukrem S cukrem bez SLADIDLA, zavařuji už léta a nikdy se mi ani jedna sklenice nezkazila i když se načala a hned nespotřebovala. Zásadně nikdy nevyndavám okurky rukama jen čistou vidličkou
21. 11. 2013 01:26
Super recept, určitě vyzkouším a sladidla se nebojím, okurky se díky němu nezkazí
31. 10. 2013 02:03
jajikpusik: Ne! Žádné sladidlo a okurky mám tvrdé. Moje maminka dávala také sladidlo, když se sklenice nesnědla hned, i když se dala do lednice, tak obsah zešedl a mělo to i jinou chuť brrr. Můj recept, který už dělám léta: Do čistých a suchých sklenic Dám 1a1/2PL krupicového cukru, 1ČL soli, 3kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, 1hřebíček, 1 bobkový list, 1/2 ČL hořčičného semínka, 1/2 ČL celého koriandru (nemusí být, dost těžko se nyní shání, ale v Německu se sežene snáze.) Dále přidám 3 kolečka mrkve, 3 až 4 kolečka křenu(nebojte se nepálí, ale prý tím zůstanou okurky křupavé), trochu kopru, 1 malou cibuli, když nemám tak větší, dám půlku nebo čtvrtku, na to vše naskládám okurky zalijipůl až 3/4dl 8% octu, pozor ne z LIDLU, nejraději mám BZENECKÝ(i na chuti octu záleží)doliji studenou vodou, zavíčkuji dám do zavařovacího hrnce, zavařuji 20min. na 85°C. Je pravda, že část cukru se nerozpustí, ale to vůbec nevadí, když je obsah vlažný, sklenici obrátím a několikrát zatřepu a cukr se rozpustí, když vychlazené ukládám do spíže, tak ještě každou sklenici v ruce otočím, aby se rozpuštěný cukr promíchal s vodou.
4. 8. 2013 09:20
Sacharin je srasny humus, pokud muzete, vyhybejte se mu. Alternativa je sladidlo ze STEVIE, ale tam zase 100 tabletek stoji 50kc. Porad ale lepsi tohle nez to chemicke svinstvo. Samozrejme existuji i ruzne recepty na paky BEZ sacharinu. Ty jsou samozrejme vhodnejsi k pouziti nez tenhle.
13. 7. 2013 15:06
Sacharin ani náhodou, pokud u Vás není nějaký cukrovkář. Sice budou křupavější, ale to si je můžu jít koupit. Když si je dělám doma, tak proč bych je ládoval nějakou chemií, což sacharin je...???
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)
11. 8. 2012 11:49
prosím o radu : jak jste to v té myčce zavařovala (který program)
21. 7. 2012 17:59
Hanka:Tak tento nálev vařím už několik let a je nejlepší, co znám, jen doplním, že jsem zavařovala v myčce, což je super
4. 7. 2012 13:28
soused má chem-potravinář.školu,pracoval ve FRUTĚ, cukerin se prý dává proto, aby okurky byly tužší - křupavější, v cukru jsou měkké a nekřupají Nedávat jiné sladidlo, než cukerin !
26. 8. 2010 14:56
Špatný nálev nebude, ale bude mít jinou chuť. Existují nálevy jen s normálním cukrem, bez cukerinu...
26. 8. 2010 14:40
Zdravím,ale když tam patří umělé sladidlo,tak se tam má dát,bez toho, bude nálev špatní!!
27. 7. 2010 10:56
jajikpusik - cukerín je opravdu umělé sladidlo. Moje babička říkávala, že jedno kolečko je jedna kostka cukru (lžička cukru). Ale já nevím, když cukr navýšíš o 25 lžiček jaký bude výsledek? A určitě bude i jiná chuť.
26. 7. 2010 17:38
Skúsila som dnes aj tento recept,som na ne zvedaváPridávam fotku
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 43 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Desatero rad na téma zavařování okurek: Křupavé a kořeněné okurky s námi snadno zvládnete
Patizon patří mezi tykve obecné stejně jako dýně, cuketa, lilek nebo baklažán: Víte, jak ho zpracovat?
Další recepty
Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem bzenecké okurky nálev na láčenky cukerín okurky láčenky lák na okurky recept bzenecky nalev okurkový lák okurky recepty nejlepší recepty na okurky nejlepší recept na okurky nálev nálev na okurky bez vaření lák na okurky bez vaření dia okurky
Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, cukerin, koření nové koření, pepř celý, semínka hořčičná, bobkový list, okurka čerstvá, mrkev, kopr, cibule
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
16 názorů