BUŠI vánočka nebo mazanec
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo, vytvarovat krásný mazanec zvládne každý.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 450 kJ / 3 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,36 g |
Tuky | 97,80 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 493,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2013 13:28
Vaškůůů, ty už jsi v cajku????
souhlas s Vaškem. Proč bych se s tím měla dřít a ztrácet čas, když bez námahy a líp to za mě udělá přístroj? Věnuju se jiným činnostem a těsto mě v pečce ještě nikdy nezklamalo.
souhlas s Vaškem. Proč bych se s tím měla dřít a ztrácet čas, když bez námahy a líp to za mě udělá přístroj? Věnuju se jiným činnostem a těsto mě v pečce ještě nikdy nezklamalo.
18. 12. 2013 13:20
Jana: Janičko. U nás se vždy míchalo měchačkou a rukama, aby těsto dělalo krásné bubliny, ale jak přibývali roky, ubívala síla a ruce boleli a střídání bylo jako v hokeji. Ařž už to pomalu nešlo. Zachránila nás DP a její programy. Dnes zase děláme :pravé vesnické české buchty, mazance,vánočky a další. A věř, že když starší kuchařka řekne, že tak jemné a krásně vláčné těsto v roce těžko uděláš a když už, tak s velkou námahou a za dlouho. Měj ohled na náš věk a ubývající síly.
18. 12. 2013 08:35
Jana: Tak to nechápu. Proč nepřenechat dřinu strojům? Já kynuté těsto umím od mládí, neměla jsem s ním nikdy problém, ale mohu říct, že tak pěkné a jemné jako z pekárny ho ručně neudělám
18. 12. 2013 08:28
vánočka vypadá nádherně a možná zkusím, ale co mě vždy zklame v postupech, že jak lidi si ani těsto neumíchají poctivě rukama, ale vše do domácích pekáren...
30. 12. 2012 10:02
Štěpánka:Opravdu nevím. Možná že jsi dala celá vejce namísto jen žloutků ?. Já pro jistotukdyž peču třeba i koláče dávám "Majolku®". Možná je to otázka mastidla. Já už Omegu nepoužívám, ale používám cukrářský tuk. Vozí se i z Německa. Takové velké krychle. Jinak opravdu nevím. Jak říkám potíže nemám ze dvou důvodů. Rychle se sní. Když už se stane náhodou zůstane kus. Je to SUPER na "Zemlbábu". Určitě je v tom zkouška, chyby, náprava, poučení z chyb. Promiň. Víc nevím.
29. 12. 2012 21:40
Ahoj vánočku jsem upekla podle návodu, byla chutná, ale do rána mě ztvrdla, měla jsem jí do rána pod utěrkou, nevíte proč?
27. 12. 2011 10:50
Takže Václave...dnes je 27.12., tedy třetí den po upečení, mám zbytek na snídani v práci, jako testovací kousek. Vánočka je fajn, dá se jíst, chuťově velice výborná, recept mě nezklamalukládám si a budu ji péci častěji i ve formě mazance. Ze začátku při zadělávání se mi zdála dost tuhá, ale poctivě jsem ji nechala kynout asi 5 hodin, dokud nelezla z mísy a pak ještě hodinku upletenou. Rozinky jsem máčela v rumu. Je vynikající, dávám bodíka
26. 12. 2011 10:20
Marsi Mesi. I mne se to kdysi povedlo NATVRDO a to ne jen s vánočkou, ale i s buchtama, či mazancem. Nyní si dávám pozor hlavně na kvasnice/ a to jak v kosce-pivní, tak suché/, aby nebyla prošlá doba spotřeby. Aby se nedávali z ledničky hned na kvašení, ale nechali se v pokoji odrazit. Raději dát trochu více než méně. Kydyž chci měkkčí dám trochu více mléka- ale rozumně. A žloudky dát 4 není chyba. Nic se nezkazí a zvláště když jsou od slepiček krmených kukuřičným šrotem , jsou krásně do oranžova s vánočka, nebo mazanec jsou žluťoučké jako kuřátka. Je třeba být trochu pečlivý. Ať se dílo podaří a pochvala strávníků zahřeje u srdíčka, když jsme práci věnovali i trochu své duše. Václav
25. 12. 2011 14:35
mám skoro totožný recept, akorát dávám 4 žloutky, nejradši pletu ze 6 pramenů naráz, přidávám foto a +1
25. 12. 2011 14:06
Jak neregistrovaná? (Asi jsem ten recept četla moc dlouho
25. 12. 2011 14:03
Tak a už kyne jednu jsme snědli, ale museli jsme se překonat, recept byl od kamarádky, byla fajn, ale druhý den jsem s ní mohla zabíjet, ale my býci se nevzdáváme a zkouším tento receptpečku nemám, takže klasicky růčo, no uvidíme
25. 12. 2011 09:34
Děvčata. Všechny vánočky jsou krásné a jsem moc a moc potěšen, že i já to zvládl bez nějaké pohromy.
ALE VELKOU CHYBU TO MÁ !!!
Já udělal s Bušou její vánočku. Druhou jsme dostali od dcerky. Třetí jsme obdrželi od vnučky a aby jsme neměli málo, tak ještě jednu od sousedky Stáni. Ještěže mám kámoše bez manželek, tak bylo kam ty navíc přemístit a tam se u nich ujmou. Nám zůstali jen HI HI HI DVĚ a tak jedna se použije za dva dny na ZEMLBÁBU s jablíčkama.A k tomu pořádnej hrnec čaje s rumem. Už jsme to dělali a zemlbába byla jako malvas po tom všeckým hodování.
ALE VELKOU CHYBU TO MÁ !!!
Já udělal s Bušou její vánočku. Druhou jsme dostali od dcerky. Třetí jsme obdrželi od vnučky a aby jsme neměli málo, tak ještě jednu od sousedky Stáni. Ještěže mám kámoše bez manželek, tak bylo kam ty navíc přemístit a tam se u nich ujmou. Nám zůstali jen HI HI HI DVĚ a tak jedna se použije za dva dny na ZEMLBÁBU s jablíčkama.A k tomu pořádnej hrnec čaje s rumem. Už jsme to dělali a zemlbába byla jako malvas po tom všeckým hodování.
24. 12. 2011 11:09
Vašku, vánočka je moc pěkná. Dlouho jsem vánočku pekl z devíti pramenů a již několik let peču ze šesti. Tvůj recept mě natolik zaujal, že jsem vánočku včera upekl a dnes při snídani se po ní jen zaprášilo. Přidávám foto a +14.
24. 12. 2011 08:10
Tak tuhle vánočku jsem pekla poprvé před dvěma lety.Bez pekárny a v plynové trouběJe výbornámohu jen doporučitŠŤASTNÉ A VESELÉ
23. 12. 2011 23:34
Krásná vánočka. Já bohužel nejsem pletařka, takže o takové vánočce si můžu nechat zdát Posílám zasloužený bodík+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 5 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 2 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 2 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 6 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty babiččin vláčný mazanec recept na vánočku vánočka z Majolky® vanočka nebo mazanec z domaci pekarny nemecka vanocka mazanec z Majolky® vánočka mojí maminky mazanec s Majolkou® mazanec z dp výborná vánočka z domácí pekárny recepty na vánočky tuhá vanočka aby vánočka nebyla suchá recept na mazanec od štěpánky vánočka mazanec z domácí pekárny pivní vánočka recept na vánočku od štěpánky mazanec vanocka z dp vánočka a mazanec recept
Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, bílek, tuk hera, cukr krupice, mléko, rum, droždí, kůra citronová, šťáva citronová, sůl, rozinky, mandle
BUŠI vánočka nebo mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjVo
34 názorů