Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 201 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,49 g |
Tuky | 32,13 g |
Vláknina | 6,98 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pot-au-feu je podle francouzské tradiční kuchyně. Kdo má, může vařit v papiňáku, ušetří si čas i energii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2023 08:21
Po chvíli přinesl číšník hluboké polévkové talíře, větší dřevěné prkénko a velký (opravdu velmi velký) hrnec. Vše dal na stůl, zalovil v hrnci, vylovil velký kus vařeného hovězího masa, položil na prkénko a odkrojil z něj 4 plátky. Naběračkou pak nabral z hrnce polévku (hovězí vývar) s nudlemi a dal nám do talířků. Zbytek masa (ještě velký kus) dal zpátky do hrnce do polévky a hrnec odnesl.
Maso bylo druhým chodem. K němu přinesl pár brambor a vařenou zeleninu. Na stůl dal ještě misku s něčím, co připomínalo zvláštní hořčici a misku s jemným šedým štěrkem, který stavebníci u nás znají jako "potěrák". Pak jsme zjistili, že je to hrubá mořská sůl.
Je to prostě takový francouzský "eintopf".
1. 4. 2012 05:46
30. 12. 2011 11:24
29. 12. 2011 21:00
29. 12. 2011 20:48
29. 12. 2011 16:48
29. 12. 2011 16:35
29. 12. 2011 15:41
29. 12. 2011 15:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 40 minutami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 23 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 10 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 13 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 13 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 13 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 13 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 14 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 14 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Další recepty
Tématické fráze: pot au feu vařené hovězí s bramborem hovězí bok recept hovězí bok recepty hovězí bok hovězí vařené recept hovězí pot au feu pot au feu recept hovězí vařené vařené hovězí recept na hovězí bok vařené hovězí se zeleninou recepty hovezi bok hovězí na vaření hovězí bok bez kosti recept hovězí bok bez kosti recept hovezi bok recepty z hovězího boku koprová omáčka s hovězím masem v papinaku vařené hovězí maso recepty
Suroviny: bok hovězí, kost hovězí morková, koření, koření hřebíček, pepř, sůl, bujón hovězí, cibule, mrkev, brambory, pórek, česnek
Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zEO
9 názorů