Králík na smetaně po staročesku
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu správnou chuť. Druhý den ho stačí upéct, připravit přílohu a můžete servírovat.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původně jsem chtěla přidat pouze fotku, ale tuhle klasiku jsem zde nenašla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2012 09:26
Krásné, klasická dobrota, která se mi nikdy nepřejí
12. 2. 2012 15:31
i kdyby to tu bylo.. na chlup stejné to určitě nebude.. a mazat tak krásné jídlo potažmo foto jak napadlo tě toto
nádhera
nádhera
12. 2. 2012 14:40
To se mi moc líbí+1
12. 2. 2012 14:33
Nádhera
12. 2. 2012 13:42
Králíka miluji, v dobách mládí to bylo u nás nejčastější maso a nepřejedlo se mi My králíky chovali léta a já se na králíčí maso pokaždé těšila. Maminka uměla králíka tak fantasticky pokaždé připravit, že ještě teď "cítím" chuť jejího jídla. Proto nemůžu jinak, než dát bodík i tvé úpravě, kterou podobnou znám.+12
12. 2. 2012 13:41
Krásná klasika, krásná fotka+
12. 2. 2012 11:52
Bahulko, není nad klasiku našich babiček, byly to báječné kuchařky a já dělám králíka na smetaně velmi obdobně a jeho chuť velmi dobře znám. Máš 9.boda
12. 2. 2012 11:01
jo, takhle ho dělala babička i mamka, když jsem byla malá a měli jsme králíky, jéé to je let...
Vyjela jsem si králíky, jsou tu sice mírně, ale jen velmi mírně podobné recepty, rozhodně ho tu nech, protože nebudem přece přidávat podobný recept jen proto, že tam je králík, smetana a zelenina, ale přitom pak už úplně jiné ingredience. takže takovýhle tu fakt není
Vyjela jsem si králíky, jsou tu sice mírně, ale jen velmi mírně podobné recepty, rozhodně ho tu nech, protože nebudem přece přidávat podobný recept jen proto, že tam je králík, smetana a zelenina, ale přitom pak už úplně jiné ingredience. takže takovýhle tu fakt není
12. 2. 2012 10:28
Králíček- to je naše gusto-krásně upravený a nafocený....už se mi sbíhají sliny ...na králíka ušatéhoŠkodajen, že ti domácí se tak špatně shánějí...jakmile nějakého potkám, tak jej připravím podle tvého receptu,ukládám a tiše závidím.
12. 2. 2012 10:22
A ty jsi kde vzala králíka a jak to, že nemám já? Evi, přísahala bych, že jsem to někde viděla, ale nenašla jsem podobný recept. Pravda je, že já a hledání nejsme kámoši, já si klidně přidám recept, který je tady stejný a dokonce můj! Králíka můžeme a hned bych si dala
12. 2. 2012 10:15
Takovou klasiku milujeme jeden micák čeká v mražáku,toho jsem slíbila taky klasicky upéct s bůčkem(dáááávno jsme neměli), tak až budu mít zase králíčka doma chovaného připravím ho podle Tebe protože omáčky u nás jedou
12. 2. 2012 10:02
Evi, takhle upravenýho králíka jsme měli okolo Silvestra, a to byla dobrota! Protože znám a vím, jak chutná, dávám bodíka! I když - ty děláš jenom samý dobroty
12. 2. 2012 09:53
Tak králíčka se vám zachtělo? To bych se ráda nechala pozvat k vám na oběd...+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 23 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 11 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 11 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 11 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 11 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Špikování králíka před pečením zajistí, aby měl šťavnaté a chutné maso. Poradíme, jak na to
Stahování králíka krok za krokem: Poradíme, jak na to a na co si dát pozor
Další recepty
Tématické fráze: králík na smetaně kralik na smetane recept recepty králík na smetaně recept králík na smetaně recept na králika na smetaně recept kralik na smetaně recept jednoduchy recept na králíka králík na smetaně videorecept králík na smetaně - videorecept recepty s králíkem recep na kralika jednoduchý králík na smetaně králík recept na smetaně králík na smetaně recepty králík recepty příprava králíka na smetaně příprava králika domácí králík na smetaně králík recep top recepty kralik
Suroviny: maso králičí, slanina uzená, ocet, sůl, pepř, petržel, mrkev, celer, cibule, cukr, sádlo, smetana zakysaná, koření nové koření, pepř, bobkový list, šťáva citronová, cukr, mouka hladká, hořčice
Králík na smetaně po staročesku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ62
43 názorů