Pampeliškový bramborový salát
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní salát, který přijde vhod jako lehká večeře nebo příloha.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,62 g |
Tuky | 57,29 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Púpavové listy zbierame v čistom a bezprašnom prostredí.
Zbierame listy mladé, jemné, tak do dĺžky 10 cm. Chutné sú aj puky kvetov, úplne malé a tuhé, nerozvinuté, tie nemusíme namáčať, iba ich opláchneme.
Podávame ako ľahkú večeru alebo ako prílohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2012 21:24
magdalenka: Až ve mně hrklo, že Magdalenka baští brouky A oni to poupata pampelišky, uuuuf
25. 4. 2012 21:24
tejaja: vďaka, som zase múdrejšia
25. 4. 2012 21:13
rebeka: ja mám záhradu okrasnú, iba taký malinký kúsoček som si nechala na petržlen a paradajky, nie som plantážnik. Na púpavu a medveďa chodím mimo, asi 3 - 4 minúty chôdze a som v lone prírody...
25. 4. 2012 21:03
tejaja: ide ti na nervy, moja šup s ňou do šalátu
25. 4. 2012 20:58
magdalenka, medvedí cesnak došiel ? Púpavu nechcem, ničí mi na záhrade nervy
Naďka, púčik = poupě
Naďka, púčik = poupě
25. 4. 2012 20:54
Magdi, klídek jo, v Jizerkách jsou púpavy a teda pampelišky co? No nejsou, správně. Já víím,že zato nemůžeš
25. 4. 2012 20:54
magdalenka: čo také je púčiky
a Magduška.. ty máš veľkú záhradu, však
Čo to bude na budúce
a Magduška.. ty máš veľkú záhradu, však
Čo to bude na budúce
25. 4. 2012 20:52
rebeka: medveď sa neminul, síce pomaly končí, ale už mi dochádza dych...objavila som ale pampelišku! A tie púčiky sú extra dobré!
25. 4. 2012 20:50
čo to medveď sa minul
púpava.. hej.. to tu mamo
púpava.. hej.. to tu mamo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 7 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Desatero - jak na pampeliškový med. Jak ho připravit, a jak ho využít. Oblíbený sirup oceníme jako chutné sladidlo
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Další recepty
Tématické fráze: pražské poupě pražské poupě-recept bramborový salát s pampeliškami pampeliškovy salat s bramborák pražské poupě recept pražské poupě jídlo co je púpava jak udělat dobrý pampeliškový salát poupata pampelisky recept pražské kuřecí poupě recept-pražské poupě salát z pampelišek s bramborami
Suroviny: brambory, vejce, listy pampeliškové, sůl, pepř mletý, hořčice, olej, ocet, voda
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
24 názorů