Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2016 10:17
Pralinka: Bylo by ale fajn ho přenést někam do chladna, aby nezhnědlo tím, že se příliš vysuší. Každou sklenici, kterou pak budeš otvírat a hned nespotřebuješ, tak vždy si odeber kolik potřebuješ a zbytek vždy zalij trošinkou studené vody a zmáčkni zelí, aby bylo malinko pod vodou. Já to tak dělám, někdy i přidám špetku soli a zaleju trošinkou studené vody a dám do lednice
23. 10. 2016 09:15
Jana Remkova: Děkuji moc, měla jsem strach ať to neskončí na dvorku u slepic
22. 10. 2016 22:14
Pralinka: Bude to dobré!! Je to možná tím, že v místnosti, kde to máte je docela teplo. pak to kvasí rychleji
22. 10. 2016 18:04
Zelíčko jsem naložila, dva dny vytékala voda, ale po týdnu už nic - víčka vcucnuté - bude to dobré? Píšete, že to potřebuje 2 - 3 týdny ....
17. 10. 2016 18:53
Jarka Sýbková:
Díky, zkusím to.
Díky, zkusím to.
13. 10. 2016 20:31
Jana Remkova:
Já tu možnost tady nemám, bohužel.
Musí to být parádní výhoda.
Já tu možnost tady nemám, bohužel.
Musí to být parádní výhoda.
13. 10. 2016 20:29
Casino: Ten pepř asi nebyl odpovědí na moji otázku, předpokládám.
Ale jinak dík za odpověď, i když jsem tomu W - krouhači parádně zmrvila jméno, pochopil jste, co jsem myslela.
Ono všechno má svoje. W - krouhač ohrožuje hánky, ale takový keramický nůž taky není žádná hračka.
Ale jinak dík za odpověď, i když jsem tomu W - krouhači parádně zmrvila jméno, pochopil jste, co jsem myslela.
Ono všechno má svoje. W - krouhač ohrožuje hánky, ale takový keramický nůž taky není žádná hračka.
13. 10. 2016 17:43
Jana Remkova:
No, W- krouhač znát nemusíte, ale otazník znáte, neééé?
Já znám obééé, ale o pepři v zelisku jsem zatím ani jen neslyšel (stydím se a škoda, že tu není smailík s ruměncem)
No, W- krouhač znát nemusíte, ale otazník znáte, neééé?
Já znám obééé, ale o pepři v zelisku jsem zatím ani jen neslyšel (stydím se a škoda, že tu není smailík s ruměncem)
13. 10. 2016 16:50
JanaH: Krájela jsem na V kráječi a je to super tenké a patičku zelí /pozor na prstíky/ tu dodělám nožem....Právě jsem dnes naložila. Dávám do sklenic 0,7 l se šroubovacími víčky a mezi sklenici a víčko dávám potravinářskou folii. Ze 4 kg zelí /2 hlávky/ mám 6 sklenic....www.seznam.cz
13. 10. 2016 16:12
casino: Co pepř?? Někdy tvé komenty opravdu nechápu
13. 10. 2016 16:12
JanaH: Já fakt nevím. My si vždycky necháme nakrouhat zelí na počkání ve skladu zeleniny. Máme pak jistotu, že není zapařené a je vždycky skvělé
13. 10. 2016 15:41
Pepř?
JanaH:
Jj, je to W-krouhač a i zelí se s tím dá dobře strouhat; rozčtvrtit hlávku, nevykrajovat košťál a bacha na hánky
JanaH:
Jj, je to W-krouhač a i zelí se s tím dá dobře strouhat; rozčtvrtit hlávku, nevykrajovat košťál a bacha na hánky
13. 10. 2016 15:33
Dobrý den, nevím jestli mi ještě někdo odpoví.
Dělala jsem zelí podle tohoto receptu a bylo výborné. Chtěla bych si zase naložit, ale mám problém. Nemám nic šíkovného na krouhání, dělala bych v malém, takže kupovat ten dřevěný krouhač se mi moc nechce. Na fotkách od Pepinky je vidět šikovné krouhátko; co to je? Připomíná mi to V Kráječ, co ho kdysi propagovali v TV. Je to prosím ono?
Já to zelí krájela nožem a při veškeré snaze to nebylo to pravé.
Pokud někdo odpoví, díky.
Dělala jsem zelí podle tohoto receptu a bylo výborné. Chtěla bych si zase naložit, ale mám problém. Nemám nic šíkovného na krouhání, dělala bych v malém, takže kupovat ten dřevěný krouhač se mi moc nechce. Na fotkách od Pepinky je vidět šikovné krouhátko; co to je? Připomíná mi to V Kráječ, co ho kdysi propagovali v TV. Je to prosím ono?
Já to zelí krájela nožem a při veškeré snaze to nebylo to pravé.
Pokud někdo odpoví, díky.
20. 8. 2016 18:07
lubinka:
20. 8. 2016 16:26
Jana Remkova: Né 3 l sklenici, myslela jsem že zatím udělám jenom ze 3 kg zelí - z toho jste říkala že bude cca 4 sklenice 0,7l, tak to pro začátek a jako první pokus bude stačit. Moc děkuju za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 56 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 1 hodinou
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 1 hodinou
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 1 hodinou
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů