Pracny
Ořechové pracny jsou tradiční cukroví, které pekly už naše prababičky. Příprava není složitá, ale neobejdete se bez formiček. Upečte je nejlépe o prvním adventu, na vánočním stole budou proleželé a na jazyku se pak jen rozplynou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 488 kJ / 5 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,56 g |
Tuky | 341,80 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 546,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2015 14:46
Super recept, šly krásně ven z formiček.
4. 12. 2014 12:42
Naprosto skvělý recept
15. 12. 2013 14:35
Do pracen dávám vždy 100%ní tuk a pak jdou stoprocentně vyklepnout z formiček
10. 12. 2013 19:14
Annie:
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
10. 12. 2013 16:28
Annie: řešení existuje, už je to upečené, takže doporučuju drť smíchat např. s rumem, nebo zředit jen vodou, pokud je to i pro děti, a udělat kuličky. Ty se dají obalit v kokosu, čokoládě atd. prostě budete mít nepečené cukroví. Nic si z toho nedělejte, že to nešlo vyklopit, příště se to povede a tohle prostě využijte takto a ještě se tvařte, že to byl úmysl, úspěch je zaručen
10. 12. 2013 16:24
Tak těsto je na chuť dobré, ale z formiček jsem nedostala ani jednu, teď vymýšlím co s miskou pracnové drti
10. 12. 2013 10:12
Včera jsem je úspěšně dopekla , formičky jsem vymazávat nemusela, krásně se vyklepávaly. Pracny jsou vynikající .
8. 12. 2013 19:39
Těď jsem je dopekla nemají chybu. Díky za recept.
5. 12. 2013 17:00
Děkuji.
5. 12. 2013 16:56
Denny: Já nechávám aspoň hodinu
5. 12. 2013 15:52
Těsto se nemusí nechat odležet do druhého dne?
4. 12. 2013 21:38
mám podobný recept od dědečka, tak přidám jen fotku , jsou skvělé
4. 12. 2013 16:36
Jana Jelínková: cca na 200 stupňů asi 8-10 min v rozehřáté troubě
4. 12. 2013 12:06
Jana Remkova:
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
30. 11. 2013 14:04
Přidávám ti foto. Receptů na pracny-medvědí tlapky je tady hodně a tak nebudu vkládat další. Já mám recept od mojí mámy už 30 let starý Ještě ohledně toho vymazávání formiček. Nikdy jsem je nevymázavala, ale bacha na tuk. Jakýkoliv jiný, než Hera, nebo máslo by problém mohl dělat. Například Stela obsahuje hodně vody a pak to opravdu nejde z formiček ven
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 8 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 53 minutami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 1 hodinou
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 1 hodinou
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 2 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 4 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 4 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 4 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sádlové cukroví: Babiččiny výtečné sádlovky o Vánocích rozhodně nesmí chybět
Kalendář vánočního pečení 2022: Kdy se pustit do pečení perníčků, kdy zadělat na linecké a jak na krémy? Přehledný manuál + recepty
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka: Ořechy vylepšené kokosem, pracny s malinami a dokonalé linecké vás dostanou
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší recept na pracny cukroví pracny pracny cukroví recept těsto na pracny vanoční pracny medvědí pracny nejlepší pracny pracny vanocni cukrovi ořechové pracny pracny těsto recepty pracny cukrovi vánoční cukroví pracny pracny ořechové pracnové těsto vánoční pracny recept výborné pracny recepty na pracny vánoční cukroví pracny těsto vánoční cukroví nejlepší recepty pracny cokoladove pracny
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, skořice mletá, koření hřebíček, cukr moučkový, cukr vanilkový
Pracny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrvG
70 názorů