Janssonovo bramborové pokušení
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 575 kJ / 1 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,03 g |
Tuky | 156,65 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 77,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klasická švédská receptura, sardelí, nebo jak oni říkají "anchovy" používají až o polovinu více...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2013 20:06
Eliza: Moc dík za to foto. Nejsem si jistá, jestli ho tady někde uvidím, někdy se člověk moc nesoustředí na všechny takové konzervy a suroviny, které nepoužívá. Možná by se to teda dalo nahradit i očkama a ty znám
17. 4. 2013 18:31
Jana Remkova: Jani, přihodila jsem ti tam fotečku...Jen je ta sklenička trochu zamlžená, jak jsem ji vyndala z ledničky...
A natvrdlí jsme někdy všichni, někdy se sama divím, jak to se mnou jde z kopce... Tuhle jsme s kolegyní zkoumaly mapu států na území bývalého SSSR, která měla německé popisy a divili jsme se, co že to je to "Bílé Rusko" (Weiss Russia), a že jsme o tom nikdy neslyšely. Nekecám, že trvalo asi deset minut, co jsme už dělaly něco jiného, než nám to docvaklo!! Pro podobně postižené (i když jich asi nebude moc) jen doplním - obyčejné Bělorusko...
A natvrdlí jsme někdy všichni, někdy se sama divím, jak to se mnou jde z kopce... Tuhle jsme s kolegyní zkoumaly mapu států na území bývalého SSSR, která měla německé popisy a divili jsme se, co že to je to "Bílé Rusko" (Weiss Russia), a že jsme o tom nikdy neslyšely. Nekecám, že trvalo asi deset minut, co jsme už dělaly něco jiného, než nám to docvaklo!! Pro podobně postižené (i když jich asi nebude moc) jen doplním - obyčejné Bělorusko...
17. 4. 2013 17:33
badak: I to patří k lidské povaze!!
17. 4. 2013 17:32
Janičko, to bychom mohli být příbuzní, já u sebe pozoruji natvrdlost už dlouho!
17. 4. 2013 12:03
Anna Kocikova: Jsi holt nejlepší
17. 4. 2013 12:03
badak: díky, někdy jsem docela natvrdlá
17. 4. 2013 00:34
Jana Remkova:Když nevím o co jde,většinou použiji google vyhledavačAnčovička, neboli sardel obecná, je malá sleďovitá ryba. Většinou jsou u nás k dostání naložené v oleji popř. v nějakých specializovaných prodejnách i nasolené. Mezi konzervai s různými olejovkami hledejte je najdete buď jako filety nebo tkzv. sardelová očka (u nás trochu častější podoba). Obě verze se dají použít buď na Vámi zmiňované chuťovky nebo kombinovat např. s těstovnami. Hledejte tedy hlavně mezi olejovkami.http://www.akcniceny.cz/detail/sardelove-filety-v-...
17. 4. 2013 00:25
Eliz, díky za pěkné foto! Jano Remková - sardele jsou to, co je v tak zvaných "očkách" a prodávají se také jen bez kapar jako rovné sardelové řezy ve stejných oválných krabičkách. Přeji dobrou chuť!
16. 4. 2013 23:10
Eliza: Moc hezký recept, ikdyž vidím, že není od tebe. Nebylo by možné vyfotit tu krabičku sardelí? Vůbec nemám ponětí, jak to vypadá a sardinky tím asi autor nemyslí
16. 4. 2013 22:21
Švédská kuchyně nám konvenuje, díky za recept. Je to moc dobré, na oplátku kromě bodu posílám i obrázky.
3. 4. 2013 08:19
3. 4. 2013 08:06
Tak tenhle recept mám stopro někde založený v nějaké knížce nebo časopisu. Bude to dobrota. Taky vyzkouším
3. 4. 2013 07:53
Moc se mi to líbí, určitě vyzkouším, myslím, že by se tam hodily i kapary, které máme rádi+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 15 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 6 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 8 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 9 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 9 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 10 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 11 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 11 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 12 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 12 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: jansenovo pokušení recept jansonovo pokušení jassonovo pokušení anchovi jansenovo pokušení recept jonsonovo pokušení jansonovo pokušení sardel obecná recepty janssenovo pokušení jonsonovo pokušení jansenovo pokušení jídlo jansenove pokusenie recept janssknovo pokuseni recept osmažené sardelky roštěnná s olejovkou anchovi fillety janssonovo maso johanssonovo pokušení sardelové řezy nahrada jannsonovo pokušení
Suroviny: brambory, máslo, cibule, filet sardelový, šlehačka, sůl, pepř
Janssonovo bramborové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKLX
13 názorů