Klášterní pochoutka
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2013 20:24
28. 4. 2013 12:01
28. 4. 2013 10:46
28. 4. 2013 10:38
24. 4. 2013 17:02
24. 4. 2013 10:56
24. 4. 2013 10:48
21. 4. 2013 17:21
21. 4. 2013 16:20
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety :
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
21. 4. 2013 16:10
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
20. 4. 2013 16:16
20. 4. 2013 13:36
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
20. 4. 2013 10:53
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
20. 4. 2013 08:58
20. 4. 2013 08:25
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 minutou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 13 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 26 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 44 minutami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 49 minutami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 2 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 2 hodinami
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Další recepty
Tématické fráze: klášterní sýr klášterní sýr madeta klašterní recepty klášterní řízek řízek madeta kláštern sýry klášterní řízky recepty madeta pomazánka klášterní sýrová pochoutky k hokeji recept na klášterní řízek recept madeta klašterni zrajici syr recept klášterní moučník pochoutky recepty romadur klášterní pochoutkove recepty klášterní sýr od madety recepty sýrová pomazánka z madety klaaterni syr
Suroviny: sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
26 názorů