Zelná placka
Připomeňte si s námi jednoduché zelné placky, které s oblibou chystaly naše prababičky. Tenkrát stály u plotny a po ruce měly sádlo. My jsme dali těsto do pekáčku a upekli jednu velkou placku, kterou jsme nakonec potřeli máslem.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,72 g |
Tuky | 87,49 g |
Vláknina | 16,45 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 290,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Placka je výborná teplá.
Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky...
Zdroj: Hrníčková kuchařka - půlhodinka pouhá
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2015 15:59
Llenule - dávám bez vody a už také nepřidávám mléko
29. 12. 2015 15:47
Dobrý den, mám dotaz, voda ze zelí se vyleje, nebo se použije celá sklenice zelí i s vodou??
29. 10. 2015 11:20
Chci se zeptat nezkoušel to někdo péct z hlávkového zelí a péct v troubě? Mé se to z čerstvého zelí nevede .v troubě se případů ji na Pech. Prosím o radu. Dekuji
11. 9. 2012 12:38
Moc dobrá
6. 3. 2012 01:13
nema to chybu vyzkousela jsem a zrovna jsem ji udelala znova a je v troube.
11. 3. 2011 15:14
Lenulko, tak to vůbec netuším, nezkoušela jsem, ale vypadá to jako zajímavá výzva
10. 3. 2011 22:14
dalo by se to udělat i z čerstvého zelí? jakože bych je spařila a opekla na pánvi třeba s cibulkou???
20. 10. 2010 13:19
Vyzerá to výborne a jednoducho.Tiež mi zostalo kačacie sádlo,ako Bibi,tak dnes alebo zajtra urobím k večeri
25. 1. 2009 11:07
Marti,dovolila jsem si přidat fotky.
24. 1. 2009 22:00
Marti, udělala jsem placky dnes k večeři a byly super. Měla jsem ještě sádlo z kachny, tak jsem ho použila,dala jsem zbytek dietního salámu, strouhaný sýr a petrželku. Sbaštili jsme celej plech a brzy si je zopakuji.
Dávám zaručeně za 1
Dávám zaručeně za 1
24. 1. 2009 21:24
Dnes jsem to zlusila upéct k večeři. Udělala jsem to přesně podle receptu a přidala jsem tam osmaženou cibulku se slaninou. Móóóóc dobré
23. 1. 2009 11:22
to hnedka dneska vyzkouším na véééču ! vypadá to dobře, já vždy dávala zelí napůl s bramborem a smažila jako bramboráky, už se těším , pak dám vědět !
23. 1. 2009 10:42
ano, sladké zelí ze sklenice
23. 1. 2009 10:34
No, Marti, však říkám, že to vypadá k sežrání! Ty okraje jsou vždycky nejlepší, ne?A tak tedy sterilizované, zelí, ne kysané, jo? Dávám si to do oblíbených a rozhodně to zkusím, takové jednoduché jídla mne lákají!
23. 1. 2009 00:27
Jani, je to upečené v troubě . Přidala jsem dobrý kuřecí párek a toho kmínu jsem tam nasypala opravdu hodně, jinak jsem žádné jiné koření nedávala. Pekla jsem to poprvé, moc jsem si od toho neslibovala, přišlo mi to až moc jednoduché a obyčejné a nakonec jsme byli s manželem mile překvapení, to zelí v tom nemá chybu, hned se po tom zaprášilo, ani jsme nestačili otevřít vínko . Nejlepší byly ty křupavé okraje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Další recepty
Tématické fráze: zelné placky pečené v troubě placky z kysaného zelí bramborovo zelné placky placky ze zelí zelné bramborové placky bramborové zelné placky zelné bramboráky hrníčková kuchařka zelnáky pečené zelné placky placky zelňáky zelnéplacky zelné placky pečené zelňáky placky bramborovozelné placky zelené placky zelné placky pečené kynuté placky z čerstvého zelí placky ze sladkého zelí zelné placky z kynutého těsta ovesné placky se zelím
Suroviny: zelí sterilované, tuk, vejce, sůl, kmín celý, mouka polohrubá, máslo, tuk
Zelná placka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk3E
16 názorů