Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Je zajímavé, kolik různých chutí se dá vykouzlit z jediného druhu zeleniny. Začíná to už při kvašení - každý má svůj osvědčený postup. Oblíbené recepty nám nabízí mnoho variant a způsobů, jak kysané zelí co nejlépe připravit.
Domácí i kupované
Vlastnoručně naložené kysané zelí si dopřáváme po libosti. Zelí, cibule, sůl a kmín jsou jeho základem. Přidává se často kopr, strouhaná kyselá jablka, křen, případně cukr. Dobře vykvašené zelí stačí podat ze sudu a můžeme si hned pochutnávat. Pokud zelí kupujeme, vybíráme podle chuti a složení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kysané zelí v kuchyni
Kysané zelí dobře chutná syrové, připravují se z něho saláty, přidáváme ho do některých polévek a vaříme z něho mnoho oblíbených jídel. Tato mimořádně chutná přílohová zelenina se nejčastěji připravuje s masem a knedlíkem. Vegetariáni mohou místo masa použít sójové nudličky nebo kostky připravené na osmahnuté cibulce.
Jak připravit dušené zelí
Zahušťování zelí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Komentáře
27. 4. 2024 18:56