Žirafí bulky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: www.brydova.cz, upraveno
Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2014 16:11
Pěkné, moc povedené houstičky, celá žirafka+
6. 1. 2014 09:45
nádherné žirafky také vyzkouším
5. 1. 2014 21:05
zizala: Děkuji!
5. 1. 2014 20:18
Krásné bulky
5. 1. 2014 10:08
snazilka: Tak to netuším. Paní Brýdová dělala těstíčko na krustu z dvojnásobné dávky, já jsem to snížila na polovinu, protože to stačí. Ona tam má dvě lžíce droždí, polovina je jedna lžíce a to je zhruba ten sáček. Těstíčko reagovalo rychle, po upečení droždí cítit nebylo.
5. 1. 2014 10:04
Jsou krásné!!! Opravdu je nutný celý sáček sušeného droždí na 12 dkg mouky do krusty?
4. 1. 2014 13:45
Vypadá to hezky
4. 1. 2014 13:43
Zajímavé a moc pěkné bulky
4. 1. 2014 13:23
pipre: Zkus, nám chutnaly
4. 1. 2014 13:08
Zajímavý recept a ukládám k vyzkoušení+6
4. 1. 2014 12:39
Hodně zajímavý recept +4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 43 minutami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 6 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: žirafi brýdová recepty zirafi housky peceni brydove bulky ze suseneho drozdi recepty brýdová peceni brydova brydová recepty cz dorty pro žirafi pani bridova žirafí dort žirafí maso recepty paní brýdové recept na housky žirafky maso ze žirafi tygri bulky žirafí maso recepty pečení brídova recepty z kynuteho těsta bulky brydova žirafí houstičky
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, máslo, sůl, droždí, mouka rýžová, voda, cukr, olej, droždí sušené
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
11 názorů