Babiččiny vdolky
Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený recept. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je určitě i vy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 309 kJ / 2 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 377,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2024 10:10
rihana: zdravím, tu sůl s mákem na syrové a s tím do trouby. Upečené potřít máslem
3. 7. 2023 18:16
Mňamka! Jednoduché a moc dobré vdolky.
8. 6. 2021 13:57
upečeno. Vypadají a CHUTNAJÍ skvěle
14. 1. 2019 20:35
Když jsem byl malý kluk tak babička je pekla k zelnici nebo gulášové ,vlastně ke všem hustým polévkám. Pekla je v kachlových kamnech a dávala na verandu vychladnout . My kluci počkaly až odejde naházely vdolky za triko a hurá ven. Ale ona dobře věděla proč je tam dává a pak se na oko zlobila že je jíme teplé a budou nás bolet břicha - nebolela .
28. 11. 2017 10:37
Včera jsem pekla Luxusni, akorat to chtělo přidat vic mlika. Děkuji za super recept. Určitě budu pect zas
20. 1. 2014 09:48
rihana: ano rozehřátým máslem nebo olejem, ale já používám máslo....sůl ani mák se neodrolí
19. 1. 2014 21:18
Nádherný. Jen bych se chtěla zeptat. Potřít rozehřátým máslem po vyndání z trouby na tu sůl a mák? Neodrolím tu sůl s mákem?
19. 1. 2014 18:57
v době bezmasých čtvrtků (dříve narození mi rozumějí) jsme mívali podobné ke gulášové polévce, mně to moc chutnalo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 57 minutami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: vdolky ládi hrušky recept na vdolky slané s mákem vdolky recepty ládi hrušky vdolky vdolky s mákem recept vdolky recept vdolky s makem vdolky podle ládi hrušky slané vdolky levné vdolky babiččiny recepty babiččiny recepty vdolky slané babiččiny vdolky slané recept na vdolky babiciny vdolky recept na slané vdolky láďá hruška vdolky recepty levne vdolky vdolky s hruškama
Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí, olej, vejce, cukr, sůl, vejce, máslo, sůl hrubozrnná, mák
Babiččiny vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vv4
8 názorů